Τετάρτη, Οκτωβρίου 5

Συνέντευξη της Μαρίας Μήτσιου στο Socialinn

Με αφορμή την δημοσκόπηση του socialinn για τους πιθανούς υποψήφιους της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης, στην οποία η κυρία Μαρία Μήτσιου κατέλαβε την πρώτη θέση, μας παραχώρησε συνέντευξη σχετικά με την δημοσκόπηση, τα πολιτικά δρώμετα και άλλα θέματα.

Εμείς, από την πλευρά μας, ευχαριστούμε πολύ την κυρία Μήτσιου για την συνέντευξη και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στα επόμενά της βήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης μπορείτε να τα δείτε εδώ

Συνέντευξη της Μαρίας Μήτσιου στο socialinn

1. Ήταν έκπληξη για σένα η πρώτη θέση στη δημοσκόπηση του socialinn;
Πάντα είναι ευχάριστο να βλέπεις ότι χαίρεις... εκτίμησης και δημοτικότητας, ακόμη και μέσω δημοσκόπησης.

2. Στη δημοσκόπηση δεν συμμετείχαν οι εν ενεργεία βουλευτές και πολιτευτές. Τι πιστεύεις ότι θα γινόταν αν ήταν κ αυτοί;
Δεν με απασχόλησε ιδιαίτερα αυτή η παράμετρος. Η συμμετοχή και η πρωτιά σε δημοσκοπήσεις δεν προδικάζουν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών. Σαφώς, υποδεικνύουν, όμως, την επιθυμία για αναζήτηση ικανών και πολιτικά άφθαρτων προσώπων στην κεντρική πολιτική σκηνή.

3. Πόσο επηρέασε τη δημοσκόπηση το ότι είσαι μια νέα φιλόδοξη κοπέλα που λογικά έχεις περισσότερη πρόσβαση σε ηλικίες που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο;
Κάθε νέος χειρίζεται το διαδίκτυο με μεγαλύτερη διάθεση και ευκολία. Η κοινωνική δικτύωση είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, περικλείοντας θετικά και αρνητικά στοιχεία. Συνεπώς, είναι ένα μέσο που προάγει σε μεγάλο βαθμό τη δημοτικότητά μας.

4. Πες μας δυο λόγια για σένα;
Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στη Θεσσαλονίκη. Περνώ τα πρωινά μου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ως Yπ. Διδάκτωρ Αθλητιατρικής, ενώ τα απογεύματα αφιερώνομαι στις δράσεις εθελοντισμού, ως Πρόεδρος στο Σώμα Εθελοντών Θεσ/νίκης (ΣΕΔΘ) και παράλληλα μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου είμαι εθελόντρια νοσηλεύτρια και εκπαιδεύτρια.

5. Τι είναι αυτό που σήμερα κάνει μια νέα γυναίκα να θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά;
Ένας από τους λόγους που αποφάσισα να εμπλακώ ενεργά με την πολιτική ήταν η επιθυμία μου να παλέψουμε για να χτίσουμε το αύριο που δικαιούμαστε. Να μη χάσουμε την ελπίδα και το χαμόγελό μας. Ως νέα γυναίκα θέλω να αποδείξω ότι μπορώ να δώσω λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, να διεκδικήσω και να παλέψω για τις αρχές και τις αξίες που μας συνδέουν σαν λαό. Κάθε πρόοδος εξαρτάται από ενέργειες. Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς φυσική ή πνευματική προσπάθεια.. και προσπάθεια σημαίνει δουλειά.

6. Πως βλέπεις την πολιτική κατάσταση στη χώρα;
Τα λάθη ορισμένων παλαιών πολιτικών και η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας, έχει οδηγήσει το πολιτικό σύστημα σε αστάθεια. Σίγουρα, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι το πολιτικό σύστημα θα αλλάξει. Θα αλλάξουν συνήθειες, πρόσωπα, πολιτικές, ώστε να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών. Σε
αυτή την αλλαγή, εμείς οι νέοι, καλούμαστε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο και με την καθοδήγηση ορισμένων έμπειρων πολιτικών να καταφέρουμε να αλλάξουμε
την πατρίδα μας, δίνοντάς της πνοή ανάπτυξης.

7. Πες μας δυο λόγια σχετικά με τον blog μας (socialinn.blogspot.com) και γενικά για την σχέση σου με το διαδίκτυο.
Το διαδίκτυο αποτελεί έναν ανεξάντλητο κόσμο πληροφοριών ολοκληρωμένης ενημέρωσης για γεγονότα που διαδραματίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Καλώς ή κακώς, το διαδίκτυο στις μέρες μας έχει αντικαταστήσει πολλά πράγματα στη ζωή μας. Έχω πολύ καλές σχέσεις με το διαδίκτυο, μιας και μου δίνει την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους συμπολίτες μου και να προβάλω τα πιστεύω μου και τις δράσεις μου.
Το blog (socialinn.blogspot.com) είναι μία άμεση, εμπλουτισμένη πηγή ενημέρωσης, ανοιχτή και μη καθοδηγούμενη στην αναδημοσίευση κάθε είδησης.

8. Πως βλέπεις την κατάσταση στη πόλη μας. Κάνε μας ένα σχόλιο για το δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη, την κατεξοχήν εξουσία της πόλης;
Στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια είχαν αρχίσει να γίνονται πολλά και σημαντικά έργα, τα οποία σήμερα είτε παραμένουν στα χαρτιά είτε παραμένουν στάσιμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μετεγκατάσταση της Δ.Ε.Θ., ένα έργο που θα δώσει πνοή στην πόλη, οι επί μήνες ακινητοποιημένες εργασίες ολοκλήρωσης του Μετρό, η μη αξιοποίηση του Ο.Λ.Θ. και η μη ολοκλήρωση αεροδρομίου. Η κυβέρνηση ασκεί μία πολιτική, που μειώνει τα κονδύλια στις τοπικές αυτοδιοικήσεις, ενώ παράλληλα τις φορτώνει με χρέη και τις εγκλωβίζει στην πολιτική του μνημονίου. Το βασικό πρόβλημα της πόλης και της περιφέρειας, συνεπώς, είναι η πολιτική της κυβέρνησης που έχει φέρει πρωτιά σε ανεργία και σε παράλληλη αύξηση των φόρων.

Όλοι οι νέοι άνθρωποι οφείλουμε να υποστηρίζουμε τους νέους πολιτικούς. Η γενιά μας είναι αυτή, που πρέπει να αλλάξει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Είναι πολύ σημαντικό για την πόλη μας να έχει έναν τόσο νέο και δραστήριο άνθρωπο για Αντιπεριφερειάρχη. Όμως, με τον πρόχειρο σχεδιασμό του Καλλικράτη που δημιούργησε η Κυβέρνηση (δίχως κονδύλια και αρμοδιότητες), δεν του δίνεται η δυνατότητα να κάνει σωστά τη δουλειά του. Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, προσπαθεί να κάνει κάποιες φιλότιμες προσπάθειες για τη βελτίωση της πόλης που, όμως, λόγω κακών χειρισμών δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...