Δευτέρα, Οκτωβρίου 17

Καν’ το όπως ο Robert Redford!

Μια απλή, αλλά πάντα cool εμφάνιση, δεν είναι δύσκολη. Αρκεί να ξέρεις πώς να το κάνεις…

Ίσως η πιο cool εμφάνιση τόσο για δουλειά, όσο για βράδυ, αν είσαι και λίγο ματαιόδοξος για μια εντυπωσιακή εμφάνιση και είσοδο (!), είναι αυτή που βλέπεται να φοράει στη φωτογραφία ο Robert Redford. Απλά πράγματα, απλούστατα, με πολύ στυλ όμως.

Από κάτω φοράς ένα παντελόνι chino (στην ουσία στρατιωτικό χωρίς πλάγιες τσέπες) που τα βρίσκεις να πουλιούνται παντού και σε όλες τις τιμές. Πολλές φορές τα chino είναι λίγο φαρδουλά. Αυτό είναι λάθος. Το chino πρέπει να στενεύει αρκετά προς τα κάτω για να δίνει την αίσθηση “τσιγάρου”. Το chino μπορεί να έχει χρώμα μπεζ ή ανοικτό γκρι. Αν δεν είναι chino, θα μπορούσε να είναι ένα... ανοιχτόχρωμα ψηλό σε ραβδώσεις κοτλέ. Είτε σε κόψιμο chino, είτε σε τύπου τζιν. Από πάνω φοράς ένα μπλέιζερ, μάλλον σε χρώμα μπλε. Μπορεί να είναι και σκούρο καφέ ή μαύρο, αλλά το μπλε φωτίζει πολύ καλύτερα, στο πρόσωπο, τους περισσότερους άντρες. Παλιά νομίζαμε ότι το μπλέιζερ, είναι ένα σκέτο σακάκι μεν, σταυρωτό δε. Όχι, ως μπλέιζερ μπορείς να θεωρήσεις όλα τα σακάκια, και τα μονόκουμπα και τα δίκουμπα και τα τρίκουμπα σακάκια. Βέβαια τα πιο κομψά είναι το μονόκουμπα (κυρίως) ή τα δίκουμπα, όπου εκεί κουμπώνεις το πάνω κουμπί μόνο.

Ζώνη φοράς μία καφετιά, ούτε λεπτή, ούτε χοντρή, αν φαίνεται λίγο ταλαιπωρημένη ακόμα καλύτερα. Για παπούτσια θα έλεγα ότι είναι ωραίο να φοράς μποτάκια, ψιλοχοντρά ή χαμηλά τύπου clarks (από σουέντ). Από μέσα μπορείς να φορέσεις είτε πουκάμισο ανοικτό πάνω, είτε με κουμπάκια στους γιακάδες (button down), ανοικτό και αυτό. Το φοράς όμως και με γραβάτα για πιο κυριλέ, πχ. Λεπτή γραβάτα, όχι σαν αυτή του Robert της δεκαετίας του ’70. Σε χρώμα η γραβάτα μπορεί να είναι και μπλε και σκούρα γκρι.

Tip1: Πρέπει να είναι λίγο μεσάτο τα σακάκι.

Tip 2: Το μανίκι του σακακιού πρέπει να είναι τόσο κοντό ώστε να βγαίνει τουλάχιστον 2 δάκτυλα το πουκάμισο.

Tip 3: Το παντελόνι ίσα-ίσα που να ακουμπάει στα μποτάκια και να κάνει ένα μικρό τσάκισμα.

pkool.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...