Πέμπτη, Οκτωβρίου 20

Το iPhone μπορεί να «ακούσει» τι πληκτρολογείτε στο PC!

To iPhone σας μπορεί να μετατραπεί σε «κατασκοπευτικό» εργαλείο αφού σύμφωνα με μια νέα έρευνα δύναται να αποκρυπτογραφήσει δονήσεις και να «ακούσει» τι πληκτρολογείτε στο PC σας!

Εκατομμύρια χρήστες καθημερινά τοποθετούν το κινητό πάνω στο γραφείο τους στη δουλειά χωρίς να ξέρουν ότι hackers μπορούν να εντοπίσουν τι γράφουν στα e-mail τους ή σε άλλα πιο σημαντικά έγγραφα.

Μια ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Georgia των ΗΠΑ ανακάλυψε το πώς μπορεί ένα smartphone να «διαβάσει» τι πατιέται σε... ένα πληκτρολόγιο από τον τρόπο που η συσκευή «πάλλεται».

Μετά από πειράματα, είδαν ότι πολλές συσκευές μπορούν να αποκωδικοποιήσουν ακόμα και ολόκληρες προτάσεις με ακρίβεια που αγγίζει το 80%, με το iPhone 4 να είναι η συσκευή που τα καταφέρνει καλύτερα.

«Δοκιμάσαμε ένα iPhone 3GS αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά. Με το iPhone 4 όμως τα πράγματα ήταν καλύτερα», τόνισαν οι ερευνητές οι οποίοι εξήγησαν πως με ένα συγκεκριμένο λογισμικό που «δονείται» από τα χτυπήματα των πλήκτρων, οι τυχόν επιτήδειοι μπορούν να καταλάβουν αν τα γράμματα που πατήσατε βρίσκονται αριστερά ή δεξιά και αν είναι σε κόντινή ή μακρινή απόσταση μεταξύ τους.

mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...