Τετάρτη, Οκτωβρίου 5

EKTAKTO: Δημοψήφισμα προαναγγέλλει ο υπουργός Εσωτερικών

«Η κυβέρνηση σχεδιάζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε σχέση με τη δημοσιονομική κρίση της χώρας...» δήλωσε προ ολίγου στην Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδης κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα "δημοψηφίσματα".

«Το ερώτημα που θα διατυπωθεί θα είναι ερώτημα που αφορά τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού εν όψει της συγκεκριμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης», τόνισε ο κ. Καστανίδης ενώ χωρίς να πει λεπτομέρειες επεσήμανε ότι ο... «ο ελληνικός λαός, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, οφείλει να πάρει θέση επί του δημοσιονομικού προβλήματος, μαζί με όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους οργανωμένους φορείς της κοινωνίας των πολιτών»

Ο υπουργός δεν διευκρίνησε πότε σχεδιάζεται να γίνει το δημοψήφισμα, ούτε ποιό θα είνμαι το ακριβές ερώτημα, λέγοντας ότι δεν είναι αρμόδιος να θέσει το ερώτημα γιατί αυτό θα το κάνει ή το υπουργικό συμβούλιο ή τα 2/5 των Βουλευτών.
δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ρώτησες τον υπουργό αν η κυβέρνηση προτίθεται να παραιτηθεί, στην περίπτωση που ο λαός απορρίψει το ερώτημα που θα διατυπωθεί.

Η συζήτηση στη Βουλή συνεχίζεται.

radiobubble

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...