Δευτέρα, Οκτωβρίου 24

Τα πρόσωπα εκτός ΠΑΣΟΚ που δέχθηκαν κρούση από το... Καστρί για να μπουν στο κυβερνητικό σχήμα - ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Μία από τις πρωτοβουλίες του Γιώργου Παπανδρέου, είναι ο ανασχηματισμός και η ένταξη νέων προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα με τεχνοκράτες οι οποίοι φαίνεται πως έχουν ήδη δεχθεί κρούση.

Η απόφαση έχει παρθεί από το... Καστρί σε σύσκεψη που έχει γίνει την προηγούμενη εβδομάδα και κρατήθηκε μυστικό.

Ποιοι είναι αυτοί;

Έχουμε και λέμε:

Λουκάς Παπαδήμος: Παραμένει το απόλυτο φαβορί για να μπει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, άλλωστε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τον προτιμούν, ακόμα και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο! Είναι γνωστό πως ο άλλοτε κεντρικός τραπεζίτης και νυν σύμβουλος του πρωθυπουργού διαθέτει το κύρος και τις επαφές για να αναλάβει τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, με τον ίδιο πλέον να μην δείχνει ιδιαίτερα αρνητικός στο να αναλάβει κυβερνητικό ρόλο σε μια κυβέρνηση όπου δεν θα δεσπόζουν οι πολιτικοί, αλλά άνθρωποι που μιλούν την ίδια γλώσσα με αυτόν.

Γιάννης Στουρνάρας: Θεωρείται από τους «πρωταγωνιστές» της ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Σήμερα, αν και δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου, ωστόσο χαίρει εκτίμησης στο εσωτερικό, όπου τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναβαθμίσει και αναδείξει το ΙΟΒΕ σε έναν φορέα παραγωγής πολιτικής.

Απόστολος Ταμβακάκης: Με πλούσιο βιογραφικό στις πλάτες του, θεωρείται από τους στρατηγικούς μάνατζερ που μπορεί να δώσει ώθηση στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Άλλωστε, οι γνωριμίες του ξεκινούν από το εγχώριο τραπεζικό και επιχειρηματικό κατεστημένο και φτάνουν στο εξωτερικό. Να σημειωθεί ιδιαίτερα πως διατηρεί εξαιρετικά καλές σχέσεις με την οικογένεια Παπανδρέου ενώ και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν θα έλεγαν όχι σε μια τοποθέτησή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα...

Μιχάλης Σάλλας: Ήταν από τους πρώτους που δέχθηκαν κρούση από τον Γιώργο Παπανδρέου αμέσως μετά τις εκλογές του 2009. Κανείς επίσης δεν λησμονεί πως ήταν ένας από τους συνιδρυτές του ΠΑΣΟΚ, που υπέγραφαν την διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη και ένας από τους 149 προσκεκλημένους στην παρουσίασή της από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Σήμερα, μάλιστα, διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρωθυπουργό.

Τάκης Αράπογλου: Γνωρίζει αρκετά καλά – σε σχέση με άλλους τεχνοκράτες – τον κρατικό μηχανισμό και την... πολιτική!
Νίκος Καραμούζης: Η υποψηφιότητά του για υπουργικό θώκο δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Όλοι γνωρίζουν πλέον πως είχε διοργανώσει το περίφημο «μυστικό δείπνο» του πρωθυπουργού με δώδεκα επιλεγμένους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στην Εκάλη λίγο πριν από τις εκλογές του 2009.

Τάσος Γιαννίτσης: Θεωρείται από τους τεχνοκράτες που μπορεί να συνομιλεί εξίσου άνετα με το ΠΑΣΟΚ, την αγορά και τους εργαζόμενους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1η: Τα συγκεκριμένα ονόματα είχαν ακουστεί και στον δεύτερο ανασχηματισμό. Πλέον, όμως, έχουν δεχθεί πιέσεις από τον πρωθυπουργό και το ναι θεωρείται περισσότερο δεδομένο από το όχι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2η: Δεν ήταν τυχαίο και το άρθρο της τρόικα της ΠΑΣΟΚ (Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου)...


parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...