Τετάρτη, Οκτωβρίου 19

Διήμερο απεργιακό μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα

Πυκνό το απεργιακό μέτωπο, καθώς Συνδικάτα, εργαζόμενοι, κοινωνικοί φορείς και απλοί πολίτες έρχονται σε ρήξη με το πολιτικό σύστημα, σήμερα και αύριο, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, αντιδρώντας στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, στο ενιαίο μισθολόγιο, στις περικοπές των αποδοχών, την εργασιακή εφεδρεία και στα σχέδια για την κατάργηση των... συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Σε στάσεις εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ την Πέμπτη κλειστά θα είναι όλα τα εμπορικά καταστήματα.

Στη 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αναμένεται να παραλύσει τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας.

Σήμερα, πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων, τα συνδικάτα της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν συγκέντρωση, στις 11:00, στο Πεδίον του Άρεως και πορεία προς τη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ, το οποίο θα συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα.

Αύριο η συγκέντρωση των απεργών θα γίνει στις 11:00 το πρωί στο Σύνταγμα και στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχει και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και οι βιοτέχνες και έμποροι (ΓΣΕΒΕΕ). Το σύνθημά τους είναι "Κλείνουμε τα μαγαζιά μας για μια ημέρα, για να μη μας τα κλείσουν για πάντα".


Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...