Σάββατο, Οκτωβρίου 22

Ξεκινά η αποκομιδή των απορριμμάτων. Έληξε η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ μεταξύ του προεδρείου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του υπουργού Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, ύστερα από παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ, αποφασίστηκε επίσης η άρση της επιστράτευσης και η αποχώρηση των ιδιωτικών απορριμματοφόρων.

Η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσισε κατά πλειοψηφία να κάνει δεκτή την πρόταση της ΑΔΕΔΥ να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις στους δήμους και να αρχίσει η αποκομιδή των απορριμμάτων, υπό τον όρο να... αρθεί η πολιτική επίταξη.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας) Κώστας Ασκούνης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης είχαν αναλάβει να κάνουν τις διαβουλεύσεις με τον υπουργό Εσωτερικών για συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, με επίκεντρο τη λήξη της απεργίας από τη μια και την άρση της επιστράτευσης από την άλλη.

Ετσι, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του κ. Καστανίδη με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο και άλλους εκπροσώπους των εργαζομένων, ενώ παρόντες ήταν οι κκ. Καμίνης και Ασκούνης, ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Οδυσσέας Δριβάλας.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί την άρση της επιστράτευσης τη Δευτέρα, αμέσως μόλις επιστρέψει ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες. Πάντως η αποκομιδή των σκουπιδιών θα ξεκινήσει άμεσα, ώστε μέσα στο Σαββατοκύριακο να δοθεί ανάσα στην πόλη.

prionokordela

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...