Τρίτη, Οκτωβρίου 18

Ανακοίνωση του Δημαρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης για την απεργία

Ο Δήμος Αμπελοκήπων εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην Κυβέρνηση πολιτική με την οποία η χώρα οδηγείται σε βαθειά ύφεση, εξοντώνονται οι εργαζόμενοι και διαλύεται ο κοινωνικός ιστός. Κορύφωση αυτής της πολιτικής είναι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο συζητούμενο στη Βουλή υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο.

Κυβέρνηση, ΔΝΤ και Τρόϊκα προωθούν νέα μέτρα στο ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, τα οποία οδηγούν σε νέες περικοπές μισθών και σε εργασιακές εφεδρείες δηλαδή απολύσεις. Ταυτόχρονα με την άγρια φοροεπιδρομή προωθείται η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και απειλείται και αυτή... ακόμη η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Με την ακολουθούμενη πολιτική μειώνεται ακόμη περισσότερο η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων (χωρίς να μειώνεται το κόστος ζωής, χωρίς να μειώνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΕΥΑΘ, του Φυσικού Αερίου, των Καυσίμων κ.λ.π.), αυξάνεται η ανεργία, αυξάνονται τα λουκέτα στα μαγαζιά και οδηγούνται σε διάλυση οι κοινωνικές υπηρεσίες, τα δημόσια αγαθά και οι δραστηριότητες του κράτους. Κι όλα αυτά χωρίς καν να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα του χρέους της χώρας.

Καταγγέλλουμε τις άγριες περικοπές των πόρων των δήμων μας, που οδηγούν την αυτοδιοίκηση και τις αυτοδιοικητικές δομές σε διάλυση. Η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει την υπόσχεσή της για εξασφάλιση του λειτουργικού κόστους των δήμων και των αυτοδιοικητικών δομών και να σεβαστεί τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης που είναι κατοχυρωμένες από το Σύνταγμα της Χώρας.

Θεωρούμε δικαιολογημένες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις (ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ) δίκαια τα αιτήματα και τασσόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Λάζαρος Κυρίζογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...