Τετάρτη, Οκτωβρίου 5

Επεισόδια στο Σύνταγμα: πετροπόλεμος και δακρυγόνα

Τα πνεύματα δείχνουν να έχουν ηρεμήσει γύρωσ τις 2 το μεσημέρι, στην πλατεία Συντάγματος. Οι νεαροί έχουν απομακρυνθεί από τις δυνάμεις της Αστυνομίας, κάτω από την πλατεία, προς την οδού Ερμού.

Νωρίτερα έγιαναν μικρής έκτασης επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος όταν νεαροί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους πετούσαν πέτρες, κομμάτια από μάρμαρο και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι προσπαθούσαν να τους απομακρύνουν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν πάνω στην πλατεία Συντάγματος και επεκτάθηκαν προς την οδό Γεωργίου Α' μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, καθώς και στη... διασταύρωση Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου. Οι άντρες των ΜΑΤ μεταφέρθηκαν προς την άλλη πλευρά της Βουλής, προς την Ερμού, όπου προσπαθούν να περιορίσουν τους νεαρούς.

Ενας πολίτης, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη διαπιστωθεί, χτυπήθηκε στο Σύνταγμα από ομάδα κουκουλοφόρων, που τον είχαν εγκλωβίσει πάνω στην πλατεία και τον είχαν ρίξει στο έδαφος. Τραυματισμένο σοβαρά στο κεφάλι, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, το θύμα απεγκλωβίστηκε από μια διμοιρία αστυνομικών και παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες ήταν και αυτός διαδηλωτής, ο οποίος αντέδρασε εναντίον των νεαρών που συμμετείχαν στα επεισόδια, με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τα χημικά της Αστυνομίας, να διαλυθεί η πορεία, κατά μια άλλη εκδοχή οι δράστες της επίθεσης τον πέρασαν για αστυνομικό με πολιτικά.

Οι πρώτες προσαγωγές έγιναν ήδη στην οδό Καραγιώργη Σερβίας. Κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την οδό Νίκης μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ στο σημείο βρίσκεται και ένα οχημα της Π.Υ

Νωρίτερα επικράτησε ένταση όταν εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) επιχείρησαν να μετακινήσουν τον μεταλλικό φράχτη που είχε τοποθετήσει η ΕΛΑΣ μπροστά από το υπουργείο Εξωτερικών. Στην αρχή η Αστυνομία δεν αντέδρασε, αλλά όταν ομάδες εργαζομένων και άλλοι διαδηλωτές άρχισαν να πέφτουν ομαδικά πάνω στον φράχτη, οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών, η οποία επαναλαμβάνεται έναντι όποιου κινείται προς το μέρος τους.

Προηγουμένως είχε ολοκληρωθεί το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο οποίου συμμετείχαν αρκετές χιλιάδες εργαζομένων, οι οποίοι ξεκίνησαν από την Ομόνοια και πορεύτηκαν μέχρι τη Βουλή.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...