Τετάρτη, Οκτωβρίου 12

Δύσκολες ώρες στη «Μακεδονία» - Aπομάκρυνση 70 εργαζόμενων

Απολύσεις και στην καλύτερη περίπτωση εθελούσιες εξόδους σχεδιάζει η διεύθυνση της εφημερίδας Μακεδονία, καθώς σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εργοδοσίας Βίκυ Σουλοπούλου, στόχος είναι η απομάκρυνση περίπου 70 εργαζόμενων.

Έτσι, θα υιοθετηθεί ο τρόπος των «πριβέ» συναντήσεων του κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά με την κ. Σουλοπούλου, όπου θα του ανακοινώνεται από την εργοδοσία τους δύο δρόμους που έχει να διαλέξει, δηλαδή ή την εθελούσια έξοδο, ή την υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας με μειωμένες αποδοχές που θα διαρκέσει τρία χρόνια.

Στην έκτακτη συνέλευση των εργαζόμενων που... ακολούθησε της απόφασης της εργοδοσίας, μετά την αρχική βουβαμάρα , υπήρξε στροφή προς το δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ για κάποια συμβουλή αλλά και από εκεί τα νέα ήταν απογοητευτικά αφού όπως τους ενημέρωσαν το αν θα δεχθεί κάποιος την ατομική σύμβαση είναι προσωπικό του θέμα και ατομικό τους δικαίωμα.

Όπως και να έχει, το μέλλον στην εφημερίδα φαντάζει αβέβαιο, με την επίσχεση εργασίας να συνεχίζεται, χωρίς να υπάρξει διασφάλιση ούτε των θέσεων εργασίας, ούτε της απρόσκοπτης χρηματοδότησης από το μεγαλομέτοχο.

spnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...