Δευτέρα, Οκτωβρίου 31

Οι 6 πιο κοινές φωτογραφίες στο Facebook

Οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν πολλά για εσένα από το προφίλ σου στο Facebook. Με βάση τις αγαπημένες σου ταινίες, εικόνες, βιβλία, ρητά και αυτά που γράφουν ο άλλοι στον «τοίχο» σου, είναι πολύ εύκολο να πάρεις μια καλή ιδέα για το τι άτομο είσαι. Και γνωρίζοντας αυτό, πολλοί από εμάς είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι ανεβάζουμε και τι γράφουμε.

Και δεν μιλάω για το να κατεβάσεις από το προφίλ σου όλες εκείνες τις φωτογραφίες από το τουρνουά πάλης σε λάσπη, για να πάρεις εκείνη την δουλειά που τόσο επιθυμούσες. Μιλάω για το να αφήνεις αυτές τις φωτογραφίες εκεί για να δείξεις σε όλους και όλες οι οποίοι... τις βλέπουν, το πόσο γαμάτη είσαι και πόσο απολαμβάνεις την πάλη σε λάσπη.

Η εικόνα σου στο Facebook είναι πολύ σημαντική. Είναι το πρώτο πράγμα που θα δει κάποιος όταν κοιτάξει το προφίλ σου, για να μην αναφέρω το γεγονός ότι βρίσκεται δίπλα από κάθε δημοσίευση σου στον «τοίχο», στα μηνύματα, στο chat, στις ενημερώσεις, κτλ. που κάνεις σε αυτό το καταραμένο site. Φυσικά, θα το σκεφτείς αρκετά μέχρι να αποφασίσεις ποια θα είναι η φωτογραφία της επιλογής σου. Πρέπει να είναι μια καλή αντιπροσώπευση για το ποιος είσαι, είτε πρόκειται για καλλιτέχνη, είτε για ζογκλέρ, είτε για οποιοδήποτε άλλο τύπο προσώπου.

Ξοδεύω πολύ χρόνο στο Facebook (υπάρχει κανένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης εκεί έξω;) και έχω παρατηρήσει ότι από τα 38 εκατομμύρια που το χρησιμοποιούν παγκοσμίως, υπάρχουν μόνο 6 βασικοί τύποι φωτογραφιών που οι άνθρωποι βάζουν στα προφίλ τους:

1. Η κολακευτική/όμορφη φωτογραφία.


Αυτή η στιγμή έχει συνήθως αποθανατιστεί από τον χρήστη, όταν αυτός βρισκόταν στο σπίτι μόνος του. Αυτός η αυτή θα ξεσπάσει στην κάμερα και θα βγάλει 20-70 φωτογραφίες, μέχρι να βρει αυτήν που αναδεικνύει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του (δηλαδή αυτή στην οποία θα φαίνονται πιο όμορφοι). Αυτή η φωτογραφία, μπορεί να έχει τραβηχτεί και από κάποιον άλλο, με μοναδικό σκοπό βέβαια, να βγει μια ωραία φωτογραφία για το προφίλ στο Facebook. Γιατί, για ποιόν άλλο λόγο, οι άνθρωποι, βγάζουν φωτογραφίες μόνοι τους;

2. Η «κόβω όποιον φαίνεται άσχημα» φωτογραφία.


Αυτή η φωτογραφία εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες (που είναι και οι μόνες που νοιάζονται για το πόσο καλά βγήκαν σε μια ομαδική φωτογραφία). Ο χρήστης πιστεύει ότι έχει βγει φανταστικά, αλλά όλοι οι άλλοι έχουν βγει χάλια. Μη θέλοντας να χάσει αυτή την κορυφαία στιγμή ή να έχει άγνωστους να αναρωτιούνται ποια από όλες είναι στην συγκεκριμένη φωτογραφία, κόβει ατημέλητα τα υπόλοιπα άτομα από την φωτογραφία.

3. Η αστεία «έχω πιεί» φωτογραφία.


Αυτή η φωτογραφία είναι προϊόν μιας ξέφρενης νύχτας κατά την οποία, κάθε φωτογραφία που έβγαινε ακολουθούσαν κραυγές “FACEBOOK!”. Αυτή η φωτογραφία κάνει τον χρήστη να φαίνεται cool, αστείος και να διασκεδάζει περισσότερο από οποιονδήποτε από τους άλλους φίλους του.

4. Η καλλιτεχνική φωτογραφία.


“Κοίταξε με! Είμαι τόσο μεγάλος καλλιτέχνης! Θέλω όλοι να νομίζουν ότι είναι πολύ άνετος με το Facebook και ότι σπάνια ασχολούμαι, αλλά πήγα στην παραλία να παίξω κιθάρα μόνο και μόνο για να τραβήξω αυτή τη φανταστική φωτογραφία και να την ανεβάσω στο προφίλ μου! Ανέφερα ότι μου αρέσει να παίζω κιθάρα;”

5. Η «κοίταξε με» φωτογραφία.


Αυτή η φωτογραφία επιτρέπει στον χρήστη να αναδείξει κάποιο σπουδαίο επίτευγμα του – είτε έχει κερδίσει κάποιο βραβείο, είτε κάνει μια φιγούρα ενώ κάνει σκι, είτε κάνει παρέα με κάποια διασημότητα – χωρίς να φαίνεται σαν κάποιος ηλίθιος που το ανακοινώνει σε όλους. Βαθιά μέσα τους όμως, ελπίζουν και προσεύχονται ότι ο «τοίχος» τους θα γεμίσει με δημοσιεύσεις ανθρώπων που σχολιάζουν το τρομερό επίτευγμα.

6. Η «χαρούμενο ζευγάρι» φωτογραφία.


Επειδή, όταν είσαι σε μια σχέση, αυτό είναι που έχει σημασία. Η ταυτότητα σου είναι η ταυτότητα του. Και δεν είστε ρε παιδιά τόσο χαριτωμένοι; Τόσο αγαπημένοι; Ο καθένας πρέπει να ξέρει πόσο σοβαρή είναι αυτή η σχέση.

Α, και καλά θα κάνει να έχει και αυτός μια φωτογραφία με τα δυο σας στο δικό του προφίλ, αλλιώς θα υπάρξει πρόβλημα.

Πηγή: dailyarticle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...