Κυριακή, Οκτωβρίου 23

Θεσσαλονικιός ο "βασιλίας" της φοροδιαφυγής! Εκτίει ποινή 504 ετών!

Από τη Θεσσαλονίκη είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του ελληνικού δημοσίου. Ο "βασιλίας" της φοροδιαφυγής ακούει στο όνομα...

Νίκος Κασιμάτης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ο εν λόγω «κύριος», λογιστής στο επάγγελμα, κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα με τους οφειλέτες που κατέθεσε στη Βουλή του υπουργείο οικονομικών. Έφτασε με τη μέθοδο των εικονικών τιμολογίων να χρωστά στο κράτος 636 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα βρίσκεται στις φυλακές διαβατών για να... εκτίσει ποινή… 504 ετών.

Ο Νίκος Κασιμάτης αποκαλύπτει ότι στη λίστα του Βενιζέλου βρίσκονται γνωστοί του οι οποίοι συμμετείχαν στο κύκλωμα της φοροδιαφυγής. Οι απάτες τους ζημίωσαν το κράτος περίπου 2,5 δισ. ευρώ.

Οι αρχές αποδίδουν στον κ. Κασιμάτη ρόλο συντονιστή σε μια επιχείρηση με μέλη εφοριακούς και ιδιώτες από τη δράση του οποίου η ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο υπολογιζόταν το 2002 σε περίπου 15 δισεκατομμύρια δραχμές. Ο Νίκος Κασιμάτης έφτασε να είναι υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος τον πέταξε εκτός λίστας την τελευταία στιγμή.

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...