Δευτέρα, Οκτωβρίου 10

15 Συμβουλές για πιο Επαγγελματικό Twitter

Το twitter έχει αλλάξει τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων που μοιράζονται online πληροφορίες. Η διάδοση των πληροφοριών, οι συζητήσεις με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας αλλαγές και διαδίδοντας επιθυμίες μέσα σε 140 χαρακτήρες την φορά, συνοψίζει το τι μπορεί κανείς να βιώσει σε μια τέτοια πλατφόρμα κοινωνικής ενημέρωσης.

Τα στατιστικά είναι αρκετά εντυπωσιακά. Μπορείς να φανταστείς τον αριθμό των tweets που στέλνονται κάθε μέρα; Σύμφωνα με το Kissmetrics, 177 εκατομμύρια tweets στάλθηκαν τον Μάρτιο του 2011. 50 εκατομμύρια ο μέσος αριθμός tweets, που οι άνθρωποι στέλνουν κάθε μέρα, τον τελευταίο χρόνο. (Μπορείς να ελέγξεις μερικά άλλα στατιστικά, εδώ)

Κάθε μέρα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι... χρησιμοποιούν το twitter και συνήθως αποθαρρύνονται ή συγχύζονται για το πώς δουλεύουν τα πράγματα. Αυτοί που το δραστηριοποιούνται με το twitter από την πρώτη στιγμή έχουν περισσότερη εμπειρία. Και πίστεψε με, η εμπειρία συνεχίζει να μεγαλώνει.

Ορίστε λοιπόν μια λίστα με κόλπα που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τον λογαριασμό σου στο twitter πιο επαγγελματικό.


Προσωπική Ταυτότητα


1. Μην είσαι ασαφής – Γράψε το βιογραφικό σου. Αυτό θα επιτρέψει σε άλλους χρήστες του twitter, να γνωρίσουν ποιος είσαι, με μια ματιά. Θα δουν τα ενδιαφέροντα σου και αυτό θα επιτρέψει την καλύτερη συμμετοχή και κοινή χρήση. Είναι επίσης καλή στρατηγική να χρησιμοποιείς το όνομα σου για τεχνικές SEO.

2. Παρουσίασε τον εαυτό σου σωστά. Βάλε μια πρόσφατη φωτογραφία αν χρησιμοποιείς προσωπικό λογαριασμό και λογότυπο αν χρησιμοποιείς το twitter επαγγελματικά. Μια καλή πρακτική είναι να έχεις μια κοντινή φωτογραφία και όχι κάτι το οποίο είναι πολύ μακριά.

3. Εξέφρασε την προσωπικότητα σου. Πρόσθεσε ένα ιστορικό στο twitter, καθώς αυτό σου επιτρέπει να δώσεις στους ανθρώπους που θέλουν να σε ακολουθήσουν επιπλέον πληροφορίες για το ποιος είσαι και τι σου αρέσει.


Following


1. Μην πατάς απλά το κουμπί Follow συνέχεια. Βεβαιώσου ότι κοιτάς τα βιογραφικά των ανθρώπων που σε ακολουθούνε. Αυτό θα εξαλείψει τις πιθανότητες να σε ακολουθούνε spammers.

2. Οργάνωσε τους followers σου. Δημιούργησε λίστες και οργάνωσε τους followers με βάση τα ενδιαφέροντα, την θέση, το επάγγελμα. Αυτό θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις τους ακόλουθους σε μέρη, ώστε να μπορούν να δώσουν προσοχή στο μήνυμα που θέλεις να μοιραστείς μαζί τους.

3. Ο Κανόνας του 10%. Αν είσαι νέος στο twitter και θέλεις να ακολουθήσεις πολλά άτομα, θυμήσου τον κανόνα του 10%. Μπορείς να ακολουθήσεις 2.000 άτομα αρχικά και στη συνέχεια, αν φτάσεις στο όριο, μπορείς να ακολουθήσεις μέχρι και 10% περισσότερο με βάση τον αριθμό των ατόμων που σε ακολουθούν.

Στρατηγική Διαμοιρασμού Περιεχομένου


1. Χρησιμοποίησε εφαρμογές για το twitter. Αν είσαι νέος στο twitter, υπάρχουν πολλές εφαρμογές στην διάθεση σου για διαμοιρασμό και συμμετοχή. Χρησιμοποιώντας τα διάφορα αυτά προγράμματα, εκτός από το διαδίκτυο, μπορούν να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τον χρόνο σου στην κοινωνική αυτή πλατφόρμα. Υπάρχουν εφαρμογές που σε βοηθάνε να προγραμματίσεις τα tweets σου, καθώς και άλλες που θα μικρύνουν τις διευθύνσεις που βάζεις, αυτόματα. Βεβαιώσου ότι δεν χρησιμοποιείς πάνω από 120 χαρακτήρες, έτσι ώστε να αφήνεις χρόνο για re-tweets.

2. Χρησιμοποίησε τον κανόνα 60/40. Όταν μοιράζεσαι κάτι, να θυμάσαι την αναλογία 60/40. 60% πληροφορίες και 40% συζήτηση. Βεβαιώσου ότι υπάρχει αυτή η ισορροπία. Το twitter είναι σπουδαίο για μάθηση, αλλά πρέπει να χτίσεις μια σχέση με τους ανθρώπους με τους οποίους μιλάς.

3. Να είσαι συνεπής και να έχεις ποικιλία. Δεν θέλεις να κάνεις τον κόσμο να βαριέται να σε ακολουθήσει. Είναι καλή πρακτική να μοιράζεσαι μια ποικιλία περιεχομένου που θα κρατήσει τους ακόλουθους σου ενημερωμένους και θα τους διασκεδάζει. Μπορείς να μοιραστείς μουσική, βίντεο, φωτογραφίες, προτάσεις, κλπ. Αλλά εκτός από το να μοιράζεσαι καλό περιεχόμενο, πρέπει να δεσμευτείς ώστε να δώσεις αρκετό χρόνο για να σε ακολουθήσουν περισσότεροι. Η οικοδόμηση σχέσεων απαιτεί χρόνο αν θέλεις οι άνθρωποι να αλληλεπιδράνε μαζί σου, πρέπει να είσαι παρών.

Ετικέτα Άμεσων Μηνυμάτων




1. Σε κανέναν δεν αρέσουν οι spammers. Μην βομβαρδίζεις τους ακόλουθους σου πάρα πολλά μηνύματα και αιτήσεις να γίνουν μέλη στην οικογένεια στου στο Mafia Wars.

2. Καλύτερα να καλωσορίζεις τους ανθρώπους στο Steam. Κάποιοι στέλνουν Direct Messages στους νέους ακόλουθους, αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να τους καλωσορίσεις στην κοινότητα. Αυτό θα σε κάνει πιο ανθρώπινο σε αυτούς.

3. Να είσαι δημιουργικός με την χρήση των Direct Messages. Αντί να γεμίζεις τον κόσμο με spam, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την λειτουργία σαν ένα εργαλείο συζήτησης.

Ετικέτα twitter.


1. Να είσαι αληθινός. Ο καθένας θα πρέπει να θεωρεί ότι η online προσωπικότητα σου πρέπει να είναι η επέκταση του offline εαυτού σου. Δεν χρειάζεται να προσποιείσαι ότι είσαι κάποιος που δεν είσαι.

2. Να είσαι καλός ακροατής. Θέλεις να είσαι σε θέση να οικοδομήσεις σχέσεις στο twitter. Επίσης, θα το βρεις μια πιο ευχάριστη εμπειρία αν μοιράζεσαι εμπειρίες με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και θα το καταφέρεις αυτό, αν ξέρεις πώς να είσαι καλός ακροατής. Μην μεταδίδεις απλά.

3. Να σέβεσαι τους άλλους. Μην τρομοκρατείς τον οποιοδήποτε στο twitter, αυτό δεν είναι ανεκτό στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Ακριβώς όπως και στην αληθινή ζωή, πρέπει να δείξεις σεβασμό για να σε σεβαστούν. Θυμήσου αυτές τις λέξεις: “ευχαριστώ”, “παρακαλώ” και “να ‘σαι καλά”. Είναι τόσο απλές, αλλά ταυτόχρονα τόσο ισχυρές ώστε να φωτίσουν την μέρα κάποιου.

Ορίστε λοιπόν. Έτσι, συνοψίζονται οι συμβουλές για εκείνους που θέλουν να ξεκινήσουν στο twitter. Ελπίζω ότι μετά από αυτές τις συμβουλές, θα βρεις αυτή την εμπειρία πιο διασκεδαστική.

Και για όσους βρίσκονται στο twitter για πάρα πολύ καιρό, ίσως θα μπορούσατε να μοιραστείτε μαζί μας μερικές δικές σας συμβουλές. Θα θέλαμε να σας ακούσουμε.

Πηγή: dailyarticle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...