Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22

Ryanair και Wizz Air "παλεύουν" για φθηνή αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Αθήνας

Χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες, όπως η Ryanair και η Wizz Air, προσπαθούν να μπουν στο εσωτερικό της ελληνικής αεροπορικής αγοράς και να προσφέρουν φθηνά εισιτήρια για το το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα...

Και οι δύο εταιρείες ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν αεροπορική βάση (hub) στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Ημερησία", αυτή η επιδίωξή τους συνδυάζεται με την επιθυμία τους να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη ένα κέντρο αφίξεων - αναχωρήσεων πελατών τους, τόσο από τη Βόρεια Ελλάδα όσο και ευρύτερα από την περιοχή των νοτίων Βαλκανίων (Βουλγαρία και Σκόπια).
Η Ryanair και η Wizz Air, σύμφωνα με... το σχετικό δημοσίευμα, έχουν τον ίδιο στόχο και καθώς είναι ευθέως ανταγωνιστικές, εφόσον αποκτούσαν το hub στο «Μακεδονία», δεν αποκλείεται να έμπαιναν και σε προσοδοφόρα δρομολόγια της εσωτερικής αγοράς, όπως αυτό που συνδέει την Θεσσαλονίκη με την Αθήν ή να υλοποιούσαν κάποιες συνδέσεις το καλοκαίρι από τη Θεσσαλονίκη προς δημοφιλείς εγχώριους τουριστικούς προορισμούς.
Μάλιστα, εκτιμάται ότι μία τιμολόγηση του δρομολογίου Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε επίπεδα low-cost θα μπορούσε δυνητικά να βάλει «φωτιά» στον εγχώριο ανταγωνισμό.

Στην "Ημερησία" διαβάζουμε πως μείζον ζήτημα για την ευόδωση των στόχων των ξένων low-cost εταιρειών είναι η συρρίκνωση του ύψους του σπατόσημου, που για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι 12 ευρώ το άτομο και επιδιώκεται η μείωσή του κατά 50%. Σχετικό αίτημα έχει προωθηθεί κεντρικά από τους τουριστικούς φορείς της χώρας στα συναρμόδια υπουργεία και αναμένεται απάντηση.
Σημειώνεται ότι ήδη το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης κατέγραψε 12% αύξηση αφίξεων από το εξωτερικό στο επτάμηνο του 2011.

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...