Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12

Χωρίς... βιβλία ανοίγουν σήμερα τα σχολεία

Με βασικότερο πρόβλημα την έλλειψη βιβλίων ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά για 1.300.000 μαθητές και 180.000 εκπαιδευτικούς.

Το υπουργείο Παιδείας έχει δρομολογήσει την αποστολή των DVD τα οποία περιέχουν την ύλη των σχολικών βιβλίων, ενώ τις πρώτες ημέρες θα δοθούν και φωτοτυπίες. Παράλληλα, στην ιστοσελίδα του μπορεί να βρει κανείς όλα τα βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή.

Παράλληλα, ο υπουργός... Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα του Εθνικού Τυπογραφείου έδωσε εντολή και ξεκίνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο η αναπαραγωγή 50.000 τευχών, δηλαδή δύο ανά κάθε μαθητή της Γ’ τάξης του Γυμνασίου με τις πρώτες 40 σελίδες, πέντε μαθημάτων το κάθε τεύχος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, στη νησιωτική Ελλάδα και τις απομακρυσμένες περιοχές η κάλυψη σε βιβλία φτάνει μέχρι και το 85%, ενώ ήδη άρχισαν και οι νέες παραλαβές.

Eκτός από το DVD , πάντως, που θα δοθεί από τις 15 Σεπτεμβρίου σε όλους τους μαθητές και τις φωτοτυπίες, το υπουργείο συνιστά επίσης την αξιοποίηση των περισσευμάτων προηγουμένων ετών, καθώς και την επιστροφή των παλαιότερων βιβλίων από τους μαθητές.

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει και με... κινητοποιήσεις, καθώς οι δάσκαλοι έχουν λάβει απόφαση για 24ωρη απεργία στις 22 του μήνα.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...