Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30

Εφημερίδα «Μακεδονία»: Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι δημοσιογράφοι

Να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας αποφάσισαν στη γενική συνέλευση που έκαναν οι δημοσιογράφοι του εκδοτικού συγκροτήματος της Μακεδονίας, που είναι απλήρωτοι σχεδόν τρεις μήνες...

Στη γενική συνέλευση αποφασίστηκε, όπως μαθαίνουμε από την παράταξη "Ασύνταχτος Τύπος", να προκηρυχθούν απεργιακές κινητοποιήσεις για αύριο, Παρασκευή, για το Σάββατο και την Κυριακή, ώστε να να μην εκδοθεί κανένα φύλλο της "Μακεδονίας", της "Θεσσαλονίκης" και των "Σπορ του Βορρά" το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν επίσης, να προχωρήσουν την ερχόμενη Δευτέρα σε επίσχεση εργασίας και να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, όπως... και την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.
Οι αποφάσεις αυτές αναμένεται να γίνουν και επίσημα γνωστές με σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ, η οποία αναμένει να διαπιστωθεί εάν η εργοδοσία καταβάλλει τα δεδουλευμένα, οπότε και οι κινητοποιήσεις θα ανασταλούν.

Όσον αφορά τον εκδότη, στη συνέλευση αναφέρθηκε πως επιθυμεί να συνεχίσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα και να ενισχύσει τις εκδόσεις. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους αναμένουν να δουν αυτές τις αναφορές να γίνονται πράξεις.

απο το thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...