Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 23

Συζητούν για... κυβέρνηση μειοψηφίας

Το εκρηκτικό κλίμα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, η κοινωνική οργή, ακόμη και ο φόβος μην τυχόν και υπάρξουν διαφοροποιήσεις κυβερνητικών βουλευτών κατά την ψήφιση των νέων μέτρων στη Βουλή, ίσως ακόμη και η παραδοχή ότι η συνταγή είναι λάθος οδηγούν τον πρωθυπουργό και πάλι έξω από την πόρτα της Ν.Δ.

Το … «μασάζ» στους βουλευτές από Παπανδρέου και Βενιζέλου προκειμένου να συνταχθούν και να ψηφίσουν τα μέτρα δεν είναι βέβαιο ότι θα αποδώσει καθώς η Κ.Ο. είναι καζάνι που βράζει και κανείς δεν θέλει ή καλύτερα δεν μπορεί να... σηκώσει αυτό το βάρος απέναντι στην κοινωνία.

Πηγές ανέφεραν ότι στις σκέψεις για τις επόμενες πολιτικές κινήσεις του Πρωθυπουργού είναι ακόμη και η πρόταση σε Σαμαρά, για σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας, η οποία με την βοήθεια βουλευτών της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τα μέτρα, τα οποία θα τροποποιηθούν από τις παρεμβάσεις της Ν.Δ.

Μια τέτοια εξέλιξη ωστόσο δεν απαιτεί μόνο τις προθέσεις ή τις σκέψεις του πρωθυπουργού, αλλά και τη συμφωνία της άλλης πλευράς, η οποία δεν φαίνεται διατεθειμένη να συναινέσει σε οποιαδήποτε πρόταση συνεργασίας.

Άλλωστε, θα πρέπει να προηγηθεί και μια συμφωνία-έγκριση από την Ε.Ε., η οποία το λιγότερο που θα ζητήσει είναι τη δέσμευση του Σαμαρά απέναντι στην αρχική συμφωνία.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...