Υπάρχουν πολλές αιτίες που κάποιος μπορεί να απεχθάνεται την εργασία του. Από τις πλέον γνωστές είναι ο μειωμένος μισθός, οι πολλές ώρες ή ακόμη το μη σταθερό ωράριο εργασίας.
Ωστόσο, σύμφωνα με μια έρευνα αναφορικά με την εργασία, δεν είναι αυτές οι πρωταρχικές αιτίες που μπορεί να κάνουν τον εργαζόμενο να σκέφτεται με «φρίκη» το πρωινό ξύπνημα για να πάει να δουλέψει.
Η εταιρία CareerBliss διεξήγαγε μια μεγάλη έρευνα με βάση την εμπειρία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στην Αμερική, προκειμένου να εντοπίσει τα πιο μισητά επαγγέλματα και το αποτέλεσμα της σχετικής λίστας που δημοσίευσε πραγματικά εκπλήσσει. Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι εργαζόμενοι, διαπιστώθηκε πως οι βασικότερες... αιτίες που έκαναν τα επαγγέλματα αυτά μισητά δεν ήταν οι κακοί μισθοί αλλά κυρίως η μειωμένη δυνατότητα ανέλιξης και η έλλειψη ανταμοιβής.
Ακολουθούν οι δέκα πλέον μισητές δουλειές σύμφωνα με την έρευνα:
1. Διευθυντής σε εταιρία πληροφορικής
Πραγματικά προκαλεί έκπληξη στην πρώτη θέση της λίστας να βρίσκεται μια θέση εργασίας με διόλου ευκαταφρόνητες απολαβές και κυρίαρχο ρόλο σε κάθε είδους επιχείρηση. Ωστόσο, οι διευθυντές πληροφορικής που συμμετείχαν στην έρευνα, έδωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά απογοήτευσης από την δουλεία τους. Μια από τις απαντήσεις που δόθηκε στα πλαίσια την έρευνας, χαρακτηρίζοντας τη δουλειά αυτή, συνοψίζει με τον καλύτερο τρόπο τους λόγους που καθιστούν τη συγκεκριμένη εργασία τόσο μισητή: «Νεποτισμός, αναξιοκρατία, έλλειψη σεβασμού για τους εργαζομένους».
2. Διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ
Οι περισσότεροι από τους εργαζομένους που δήλωσαν απογοητευμένοι από τη δουλεία τους, σημείωσαν την έλλειψη οδηγιών και κατευθύνσεων από τους ανωτέρους τους καθώς και την μειωμένη δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης ως τους βασικούς λόγους για την επιλογή τους.
3. Υπεύθυνος παραγωγής
Πρόκειται για ένα επάγγελμα που αναλόγως της εταιρίας, ο εργαζόμενος μπορεί να έχει διαφορετικές αρμοδιότητες. Σε μερικές περιπτώσεις, η κύρια ευθύνη του υπεύθυνου παραγωγής είναι να αξιολογεί τι είδους προϊόντα ταιριάζουν καλύτερα στο μοντέλο της επιχείρησης, ενώ σε άλλες μπορεί να περιλαμβάνει και οργάνωση του μάρκετινγκ, διαχείριση προσωπικού και άλλα. Τα επίπεδα απογοήτευσης που σημείωσαν οι εργαζόμενοι σε αυτή τη θέση ήταν σημαντικά.
4. Ανάπτυξη ιστοσελίδων
Οι υπεύθυνοι ανάπτυξης των ιστοσελίδων δήλωσαν πως δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους εργοδότες τους και πως αυτοί δεν έχουν ιδέα από νέες τεχνολογίες.
5. Τεχνικός υπεύθυνος
Η εργασία αυτή έχει να κάνει με την ανάλυση, σχεδίαση, κατασκευή, δοκιμή, εγκατάσταση και μετατροπή των τεχνικών υποδομών μιας εταιρίας. Οι συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων έκανε λόγο για έλλειψη επικοινωνίας με τους υπευθύνους. Σημείωσαν πως τους αντιμετωπίζουν με σαφή έλλειψη σεβασμού καθώς και ότι η συνεισφορά τους δεν εκτιμούταν.
6. Ηλεκτρονικοί
Οι εργαζόμενοι παραπονέθηκαν για μειωμένο έλεγχο στα ζητήματα της εργασίας του καθώς και μειωμένες δυνατοτήτων εξέλιξης, έλλειψη κινήτρων για εργασία ακόμη και εχθρότητα από συναδέλφους.
7. Νομικός σύμβουλος
Βασική αιτία που καθιστά το συγκεκριμένο επάγγελμα αντιπαθητικό για τους απασχολούμενους είναι τα ωράρια εργασίας. Ακόμη, ορισμένοι έκαναν λόγο για χαμηλές αποδοχές και απουσία δυνατοτήτων προαγωγής.
8. Τεχνικός υποστήριξης
Η εργασία αυτή έχει να κάνει με την παροχή βοήθειας στους εργαζομένους σχετικά με την χρήση των υπολογιστών. Η φύση της εργασίας τους οδηγεί σε έκτακτα ταξίδια χωρίς προειδοποίηση που μπορεί να είναι είτε κατά τη διάρκεια διακοπών είτε το Σαββατοκύριακο.
9. Μηχανικός CNC (υπολογιστής που ελέγχει τη λειτουργία μηχανής)
Ο μηχανικός CNC επιβλέπει τη λειτουργία ηλεκτρονικού υπολογιστή που ελέγχει κάποιο μηχάνημα που εκτελεί μια συγκεκριμένη εργασία σε κάποιο εργοστάσιο για παράδειγμα. Η εργασία του περιορίζεται στο να πατάει κουμπιά και να επιθεωρεί τη μηχανή προκειμένου να σιγουρευτεί τόσο αυτή όσο και το σύστημα ψύξης της λειτουργεί όπως πρέπει. Καθώς η εργασία αυτή απαιτεί συγκεκριμένη εξειδίκευση, δεν υπάρχει δυνατότητα προαγωγής.
10. Υπεύθυνος μάρκετινγκ
Σύμφωνα με την έρευνα, οι εργαζόμενοι στη θέση αυτή σημείωσαν την έλλειψη οδηγιών και συμβουλών ως το βασικότερο λόγο απογοήτευσης.
Πηγή: newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου