Ναι μεν βοηθούν στην προστασία από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αλλά για να τα καταφέρουν οι ορμόνες σας οργανώνουν πάρτυ.
Με τα αντισυλληπτικά χάπια μπορεί να απαλλάσσεστε από την δυσάρεστη αίσθηση του προφυλακτικού και να απολαμβάνετε περισσότερο την σαρκική επαφή χωρίς «εμπόδια» αλλά ουδέν καλόν καλόν αμιγές κακού, για να παραφράσουμε την ρήση. Μην ξεχνάτε πως τα αντισυλληπτικά χάπια δεν είναι άλλο παρά ορμόνες. Και ξέρετε πολύ καλά τι συμβαίνει όταν οι γυναικείες ορμόνες κάνουν πάρτυ, όπως κατά την διάρκεια της έμμηνου ρήσης, της εγκυμοσύνης κτλ. Δεν θα μπορούσαν, λοιπόν, να μην έχουν καμία... παρενέργεια τα αντισυλληπτικά χάπια.
Πονοκέφαλος
Συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες, σχεδόν, όταν ξεκινούν να παίρνουν το χάπι και περνάει μετά από λίγο καιρό. Ορισμένες φορές, όμως, ο πονοκέφαλος και η ημικρανία δεν σταματούν ποτέ και τότε είναι η ώρα να αλλάξετε χάπι (άρα και σύνθεση). Ο γιατρός σας θα σας συμβουλεύσει να δοκιμάσετε αρκετά, αν υποφέρετε από πονοκεφάλους, ώσπου να βρείτε τελικά αυτό που σας ταιριάζει.
Ναυτία
Άλλο ένα side effect που θα φύγει μετά από ένα-δυο μήνες. Αν επιμένει δοκιμάστε να πάρετε το χάπι σας μαζί με φαγητό. Αν, και πάλι, δεν σας αφήνει σε ησυχία συζητήστε με τον γιατρό σας την περίπτωση να ακολουθήσετε κάποια άλλη μέθοδο αντισύλληψης.
Αιμορραγία
Όχι στις κανονικές ημέρες της περιόδου αλλά κατά την διάρκεια του κύκλου. Είναι και αυτή μια από τις παρενέργειες της έναρξης που πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα, να υποχωρήσει μετά από λίγους μήνες. Αλλά σας τρελαίνει, το ξέρουμε. Κάντε υπομονή και φροντίστε να παίρνετε το χάπι σας ακριβώς την ίδια ώρα, κάθε μέρα, ώστε να μην «μπερδεύεται» ο οργανισμός σας. Το καλό νέο είναι πως, όταν με το καλό ο κύκλος σας στρώσει, η περίοδος θα είναι πιο ανώδυνη και η αιμορραγία λιγότερο έντονη.
Μειωμένη σεξουαλική επιθυμία
Ναι, αυτό είναι το χειρότερο. Να παίρνεις αντισυλληπτικά για να κάνεις σεξ χωρίς άγχος και να μην έχεις διάθεση για σεξ. Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται μόνο λίγη υπομονή γιατί η libido επιστρέφει σύντομα και ο κόπος παίρνει την αξία του και με το παραπάνω.
Ψυχολογικές μεταπτώσεις
Φωνάζετε, κλαίτε, γελάτε και δεν ξέρετε γιατί; Είναι επειδή δεν το ελέγχετε. Το θέμα είναι ορμονικό και όχι ψυχολογικό ή διανοητικό. Η κατάθλιψη και η μελαγχολία αλλά και οι λοιπές εναλλαγές διάθεσης δεν αντιμετωπίζονται παρά μόνο με άλλα χάπια ή με την (πολλή) θέλησή σας. Αν νομίζετε πως δεν είστε αρκετά δυνατή (που δεν είναι κακό) και δεν θέλετε να πάρετε αντικαταθλιπτικά, επίσης, απλώς προτιμήστε μια άλλη μέθοδο αντισύλληψης, χωρίς ορμόνες.
queen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου