Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10

Άρχισαν οι προληπτικές προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Το "δόγμα των προληπτικών προσαγωγών", όπως το ονομάζουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, με αφορμή την ασφαλή διεξαγωγή των εγκαινίων της ΔΕΘ, άρχισε να εφαρμόζεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, με την προσαγωγή ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου για εξακρίβωση στοιχείων…

Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν συσκέψεις τόσο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία μάλιστα και του υπουργού, Χρήστου Παπουτσή, όσο και στην... Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Αποφασίστηκε η λήψη των μέτρων που ήδη ανακοινώθηκαν και εφαρμόζονται με την έλευση στη Θεσσαλονίκη χιλιάδων αστυνομικών. Επίσης, αποφασίστηκε να γίνονται προληπτικές προσαγωγές. Όσοι κρίνονται ύποπτοι να προσάγονται σε αστυνομικά τμήματα, να γίνεται εξακρίβωση των στοιχείων τους και εάν προκύπτει κάτι σε βάρος τους να κρατούνται.

Χθες το μεσημέρι δεκάδες δικυκλιστές αστυνομικοί έκαναν επιχειρήσεις έξω από καταλήψεις ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί απέκλεισαν με τις μηχανές τους την κατάληψη Libertatia, στην Λ. Στρατού, ενώ το ίδιο έκαναν και γύρω από την κατάληψη της ΥΦΑΝΕΤ.

Και στις δύο περιπτώσεις οι αστυνομικοί δεν εισήλθαν στις καταλήψεις, αλλά προσήγαγαν δύο άτομα που βρισκόταν σε εξωτερικούς χώρους και κρίθηκαν ύποπτοι. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους.

Οι αστυνομικοί αναμένεται να κάνουν και σήμερα προληπτικές προσαγωγές, καθώς πήραν εντολές να αποτρέψουν έκτροπα που ενδεχομένων εκδηλωθούν στη διάρκεια των κινητοποιήσεων για τη ΔΕΘ.

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...