Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 9

Επανάσταση με ραντεβού, στη Νέα Υόρκη! Κατάληψη της Γουόλ Στριτ στις 17/9!

Αναμένεται ότι 20.000 άνθρωποι θα μαζευτούν στο Lower Manhattan για να καταλάβουν τη Γουόλ Στριτ. Tην προηγούμενη εβδομάδα οι Ανώνυμοι έβγαλαν στο διαδίκτυο ένα βίντεο για την κίνηση #OCCUPYWALLSTREET που είχε 60.000 χτυπήματα πριν το κατεβάσει το YouTube. Το αμερικανικό κράτος προειδοποίησε ήδη τους τραπεζικούς κύκλους της πόλης.

«Η κίνηση γίνεται για να σπάσει ο δεσμός ανάμεσα στην πολιτική και το χρήμα και για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι της οικονομικής κατάρρευσης του 2008 στη Δικαιοσύνη».

Η ατζέντα της διαμαρτυρίας αφορά σε ένα... φάσμα θεμάτων και θα είναι ειρηνική «προειδοποιώντας για μια κίνηση που δεν έχουμε δει από τη δεκαετία του 60 έως σήμερα» δηλώνουν, αναφερόμενοι στις ακτιβιστικές κινήσεις που σχεδιάζονται να γίνουν μπροστά στην Goldman Sachs, στο Χρηματιστήριο και σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως επίσης και στις προεκλογικές χρηματοδοτήσεις (των 38.500 δολ. το άτομο) που οργανώνει ο Ομπάμα για τις 19 και 20 Σεπτεμβρίου.

«Θα εμφανιζόμαστε όλη τη μέρα σε σημεία που δεν μας περιμένουν» λένε οι Culture Jammers, το γνωστό ακτιβιστικό δίκτυο που έχει συνδεθεί με την συγγραφέα και δημοσιογράφο Ναόμι Κλάιν. Συμμετέχουν ομάδες όπως οι USDayofRage.org, TaketheSquare.net, και οι Ανώνυμοι.

Όλοι μαζι οργανώνονται ώστε να συνταχθούν στη διαμαρτυρία, καλλιτέχνες και προσωπικότητες της Αμερικής. Για παράδειγμα οι Ανώνυμοι ζητούν από τον κόσμο να καλέσει τον σκηνοθέτη Μάικλ Μουρ, ώστε να βρεθεί εκεί στις 17/9. Σε συναυλία του, στη Νέα Υόρκη, ο Μανού Τσάο επέτρεψε σε δύο μέλη του Occupy Wall Street να καλέσουν τους ισπανόφωνους της πόλης στην κατάληψη. Θα είναι δύσκολο να μετατραπεί το Μανχάταν σε μια αμερικανική πλατεία Ταχίρ αλλά η φιλοδοξία είναι «να εμπνεύσουν το έθνος για τις επόμενες εβδομάδες ή και μήνες του αγώνα».



Πηγή:www.doctv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...