Πέμπτη, Αυγούστου 11

Θεσσαλονίκη: Αυθαίρετες κατασκευές στην Αθωνος ξηλώνει ο δήμος

Σε ξήλωμα αυθαίρετων κατασκευών από καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή της πλατείας Αθωνος προχωράνε αυτή τη στιγμή συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Βατικιώτου, που έχουν καταλάβει παράνομα μεγάλο μέρος του πλακόστρωτου.

Η σημερινή ενέργεια του δήμου δεν έρχεται ως «κεραυνός εν αιθρία». Πριν από λίγες μέρες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης είχε δώσει το «πράσινο φως» για την απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατασκευών σε δημόσιους χώρους του...
ιστορικού κέντρου της πόλης. Ήταν η πρώτη φορά που λαμβανόταν μια τέτοια απόφαση και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέα Κουράκη, ο δήμος φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως πυξίδα για όλες τις ανάλογες περιπτώσεις.

Ο κ. Κουράκλης είχε σημειώσει τότε ότι το πρώτο κατάστημα από το οποίο θα ξηλωνόντουσαν οι αυθαίρετες κατασκευές –μια ταβέρνα στην οδό Βατικιώτου– είχε σφραγιστεί πολλές φορές για αυτό το λόγο, αλλά ο ιδιοκτήτης κάθε φορά έσπαζε τη σφραγίδα και συνέχιζε να το λειτουργεί. Εν συνεχεία δόθηκε προθεσμία λίγων ημερών στον ιδιοκτήτη του καταστήματος να συμμορφωθεί, οι αυθαίρετες κατασκευές όμως παρέμειναν στη θέση τους…

Εκτιμάται ότι η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής θα αποτελέσει σταθμό, καθώς αναμένεται να αποτελέσει την αφετηρία για την σταδιακή απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατασκευών από το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ήδη από πλευρά του δήμου έχει γίνει γνωστό ότι μέσα στον Αύγουστο θα προχωρήσουν σε αντίστοιχες ενέργειες και στον πεζόδρομο της οδού Αριστοτέλους.

agelioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...