Παρασκευή, Αυγούστου 26

Γιάννης Μπουτάρης: Να καταργηθεί η Γ.Γ. Μακεδονίας - Θράκης

Δεν πρόλαβε να επιστρέψει από τις διακοπές του ο Γιάννης Μπουτάρης και κατάφερε πάλι να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του ρίχνοντας....
βόμβα μεγατόνων πριν από λίγο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε να καταργηθεί η Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι συζητούσαν για την εξαγγελθείσα κατάργηση του ΙΤΣΑΚ (Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών) από την κεντρική εξουσία. Η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων καταδίκασε την... ενέργεια της κυβέρνησης. Προτάθηκε μάλιστα η ψήφιση απόφασης που θα κοινοποιηθεί στο αρμόδιο Υπουργείο και θα δηλώνει την αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου με την συγκεκριμένη πράξη. Τότε ζήτησε και πήρε το λόγο ο Γιάννης Μπουτάρης καταλήγοντας σε μία πρόταση ΣΟΚ. Πρότεινε να ζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης. «Δεν κάνει τίποτα! Αιωρείται. Δεν έχει καμία πραγματική εξουσία. Πάμε Καβάλα μέσω Τιράνων. Μήπως θα άξιζε τον κόπο να καταργηθεί;» αναρωτήθηκε για να προσθέσει: «(Η Γενική Γραμματεία) είναι άχρηστη. Έχει ένα σωρό κόσμο που κάθεται και δεν κάνει τίποτα». Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι άκουγαν τον Δήμαρχο "παγωμένοι". Κάποιοι προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα λεγόμενά του. Η βόμβα είχε πέσει. Ο Μπουτάρης για ακόμη μία φορά απέδειξε ότι έχει ταλέντο στο να προκαλεί.

Θυμίζουμε ότι το πρώην Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και νυν Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης είναι το μόνο κυβερνητικό όργανο (κρατικός φορέας) που διατηρεί ονομασία η οποία προστατεύει την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αρκετοί πολιτικοί έχουν τονίσει τη σημασία της λειτουργίας του συγκεκριμένου Υπουργείου συνδέοντάς την με τις διεκδικήσεις της ελληνικής πλευράς προκειμένου να απαγορευτεί στη FYROM η χρήση του ονόματος της Μακεδονίας.

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...