Τρίτη, Αυγούστου 2

Καλοκαιρινές αποσκευές: σίγουρα τα πήρατε όλα;

Η καλοκαιρινή σεζόν κορυφώνεται, η μεγάλη έξοδος για το 15Αύγουστο πλησιάζει και όσοι έχετε πάρει άδεια, κάνετε πυρετώδεις προετοιμασίες (συνήθως την τελευταία στιγμή, ως γνήσιοι Έλληνες…) προκειμένου να ετοιμάσετε τις αποσκευές σας με όλα τα απαραίτητα για να φύγετε επιτέλους για λίγες στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης. Όμως, σίγουρα τα πήρατε όλα;

Η διαδικασία όμως της προετοιμασίας στο λίγο χρόνο που ενδεχομένως μπορεί να έχετε, ίσως σας προδώσει και σας εμποδίσει να σκεφτείτε τι πραγματικά χρειάζεστε ώστε να...
μη βρεθείτε προ εκπλήξεων μπροστά από το νησιωτικό ηλιοβασίλεμα και τα πεντακάθαρα νερά.

Σίγουρα η τακτοποίηση της βαλίτσας είναι ένα καθαρά υποκειμενικό θέμα ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός, ωστόσο υπάρχουν αντικείμενα που κατά γενική ομολογία αφορούν σχεδόν σε όλους και τα οποία φροντίσαμε να σας υπενθυμίσουμε ώστε να μη χρειαστεί να τα «ακριβοπληρώσετε» στον προορισμό σας και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης… Ακολουθεί ένα μίνι reminder για όσα πρέπει να λάβετε υπ όψιν:

Προσωπικά αντικείμενα

Το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείτε είναι τα προσωπικά σας αντικείμενα και όλα όσα πρέπει να βρίσκονται στην προσωπική σας τσάντα: το πορτοφόλι σας (φροντίστε να είναι σχετικά… γεμάτο), η ταυτότητα, πιστωτικές κάρτες ή κάρτα ΑΤΜ, τα εισιτήρια ταξιδιού, το πάσο σας (για τους φοιτητές ) και ενδεχομένως το δίπλωμα οδήγησης για όσους συνηθίζουν να νοικιάζουν κάποιο όχημα μεταφοράς για τις βόλτες τους.

Επίσης, μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί κάποιο περιοδικό για να σας συντροφεύει κατά τη διάρκεια ενός πολύωρου ταξιδιού και κάποιο κολατσιό (τοστ, σάντουιτς, χυμός, μπισκοτάκια κ. α) για να ..μασουλάτε αν το ταξίδι σας «ανοίξει» την όρεξη.

Τεχνικός εξοπλισμός

Εδώ τον πρώτο λόγο έχει η φωτογραφική μηχανή με το φορτιστή της και κάποιες επιπλέον μπαταρίες αν χρειάζονται. Φορτίστε την από την προηγούμενη μέρα και βεβαιωθείτε ότι έχει αρκετή μνήμη για τις εικόνες και τα βίντεο που θα σας βοηθήσουν τις κρύες μέρες του χειμώνα να αναπολείτε όσα περάσατε.

Το κινητό τηλέφωνο είναι σχεδόν… προέκταση του εαυτού μας οπότε αναφέρεται για τυπικούς και μόνο λόγους. Ωστόσο ο φορτιστής του και τα hands free για μουσική ξενάγηση μέσω κινητού, πρέπει οπωσδήποτε να σημειωθούν.

Μπορεί να φαντάζει αστείο, αλλά μη το υποτιμήσετε. Ένας φακός ή ένα μίνι φωτάκι διαβάσματος μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα, είτε σε κάποιο χώρο όπου δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός, είτε για να ψάξετε κάτι μέσα στην τσάντα σας, σε συνδυασμό με έναν ταξιδιωτικό χάρτη του προορισμού σας, ειδικά αν τον επισκέπτεστε πρώτη φορά ή αν είναι ιδιαίτερα μεγάλος σε έκταση και πρόκειται να σας βάλει σε «μπερδέματα».

Για τη διασκέδασή σας

Φροντίστε να «εξοπλιστείτε» με κάποιο αγαπημένο σας βιβλίο για ευχάριστη παρέα στην παραλία ή κάποιο μίνι παιχνίδι διασκέδασης (τράπουλα, ερωτήσεις γνώσεων, τάβλι) για να τα « βγάλετε» πέρα με τους φίλους σας τόσο στην παραλία όσο και στη διάρκεια του ταξιδιού. Το mp3 αποτελεί πλέον ένα από τα καλοκαιρινά must με την αγαπημένη σας μουσική να σας ακολουθεί παντού.

Είδη και αξεσουάρ θαλάσσης

Δεν γίνεται λόγος φυσικά για το μαγιό, την πετσέτα θαλάσσης και τα απαραίτητα γυαλιά ηλίου μαζί με τη θήκη και το μαντηλάκι καθαρισμού τους για να μην «θολώνετε» κάθε στιγμή και να μην τα παραπετάτε στην τσάντα θαλάσσης με κίνδυνο να καταστραφούν. Το αντηλιακό προστασίας, το καπέλο σας και η ομπρέλα θαλάσσης συμπληρώνουν τα απολύτως απαραίτητα . Σε περίπτωση που έχετε χώρο βέβαια και είστε αθλητικοί «τύποι», οι ρακέτες σας ή μια μπάλα δεν θα πρέπει να λείπουν, ενώ αν στην οικογένειά σας υπάρχει κάποιο πιτσιρίκι να βρίσκεται ανάμεσά σας, μην κάνετε το μοιραίο λάθος να ξεχάσετε τα αγαπημένα του κουβαδάκια ή άλλου είδους...πολεμοφόδια (μπρατσάκια, στρώμα, φτυάρια κ.α).

Για την υγεία και υγιεινή σας

Για ξένοιαστες διακοπές χωρίς ιατρικά «απρόοπτα» που μπορεί να διαταράξουν την καλοκαιρινή ηρεμία και να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία μικρών και μεγάλων, οι αποσκευές θα πρέπει απαραίτητα να περιέχουν και το καλοκαιρινό φαρμακείο.

Μέσα σ’ αυτό σημειώνουμε ενδεικτικά χάπια κατά της ναυτίας, παυσίπονα, όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται τακτικά (για πονοκέφαλο, στομαχόπονο, καούρα κ. α), γάζες, τζελ αλόης για τα ηλιακά εγκαύματα κ.τ.λ.

Επίσης εξοπλιστείτε με κάποιο εντομοαπωθητικό για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες επισκέψεις αλλά και κάποια καταπραϋντική αλοιφή για τυχόν τσιμπήματα.


Πάντα και παντού, ειδικά στις διακοπές, ιδιαίτερα απαραίτητα είναι τα αντιβακτηριακά μαντηλάκια χεριών ή κάποιο αλκοολούχο απολυμαντικό χεριών. Τα πολυχρηστικά μαντηλάκια μάς βγάζουν ασπροπρόσωπους καθώς είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά, από το να απολυμάνουν τα χέρια μας μετά την τουαλέτα ή πριν από ένα γεύμα, μέχρι να φρεσκάρουν το πρόσωπό μας μετά από αρκετές ώρες ταξιδιού ή να καθαρίσουν τη λερωμένη μας τσάντα.

Μην κάνετε το λάθος να ξεχάσετε μικροαντικείμενα υγιεινής όπως την οδοντόβουρτσα και την οδοντόκρεμά σας, ιδιαίτερα αν πρόκειται να μείνετε σε ένα απλό κατάλυμα και όχι σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο που ενδεχομένως θα σας τα παρέχει.

Για τους έχοντες προβλήματα όρασης, προσοχή. Τα γυαλιά οράσεως που θα σας απαλλάξουν για λίγο από την πολύωρη χρήση των φακών επαφής, αλλά και το καθαριστικό υγρό των φακών, κρίνονται απολύτως απαραίτητα.

Για την άνεση σας

Είναι καλοκαίρι. Μη σας πιάνει πανικός με τα περιττά «φορτία» ειδικά όσον αφορά στο ρουχισμό. Θυμηθείτε να πάρετε ρούχα ριχτά και ανάλαφρα, σαγιονάρες και σανδάλια στη θέση της στενής- κολλητής γκαρνταρόμπας που φέρνει δυσφορία ή των ψηλοτάκουνων, για τις γυναίκες, παπουτσιών που δεν υποφέρονται στα σοκάκια του νησιού ή σε πλακόστρωτους δρόμους και άδικα «πιάνουν» χώρο στις αποσκευές σας.

Για τις γυναίκες που φροντίζουν ιδιαίτερα την εμφάνισή τους ένα μικρό, «σπαστό» πιστολάκι μαλλιών που δεν πιάνει χώρο στη βαλίτσα είναι απαραίτητο αν και η καλοκαιρινή διάθεση ευνοεί τις ανέμελες εμφανίσεις, οπότε μπορείτε και εσείς να δώσετε στα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας άδεια… ξεκούρασης από το styling.

Tέλος, για να μην την «πατήσετε» με το δροσερό αεράκι, ιδιαιτέρως στα νησιά, κατά τις βραδινές ώρες , πάρτε οπωσδήποτε κάποια ζακέτα, μια μακρυμάνικη μπλούζα ή ένα εποχιακό τζάκετ για να αποφύγετε το συνάχι που θα χαλάσει την ροή των διακοπών σας.

clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...