Τρίτη, Αυγούστου 2

Τα τραπεζοκαθίσματα πηγαίνουν... παραλία!

Μπορεί η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να μαζεύει τα τραπεζοκαθίσματα απο την Ικτίνου και την Αριστοτέλους, ωστόσο απ' ότι φαίνεται επιτρέπει την ανάπτυξή τους στη νέα παραλία! Αυτό...

τουλάχιστον προβλέπεται από τον ίδιο το δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επικείμενης δημοπράτησης του ενός εκ των τριών αναψυκτηρίων (ή αλλιώς «περιπτέρων πολιτισμού και αναψυχής») που έχουν δημιουργηθεί στους Κήπους του Νερού και των Ρόδων.

Με την ανάπλαση της Παραλίας, δημιουργήθηκαν τρία...
περίπτερα αναψυχής. Το ένα στον Κήπο των Ρόδων, έκτασης 105 τ.μ., και τα άλλα δύο στον Κήπο του Νερού, εκ των οποίων το ένα έχει έκταση 105 τ.μ. και το άλλο 225 τ.μ. Αυτό το τελευταίο, που είναι και το μεγαλύτερο, προτίθεται να δημοπρατήσει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης το επόμενο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να το λειτουργεί ιδιώτης. Μάλιστα, τα αναψυκτήρια αυτά «συνοδεύονται» από εξωτερικό χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, ο οποίος ανέρχεται σε 55 τ.μ. για τα δύο μικρότερα και σε 210 τ.μ. για το μεγαλύτερο αναψυκτήριο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τραπεζοκαθίσματα προβλέπεται να τοποθετηθούν από την πλευρά των μικρών τεχνητών λιμνών με τα νούφαρα, δηλαδή από την πλευρά του κτίσματος που «βλέπει» προς την παραλιακή Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, ούτως ώστε να είναι πιο εύκολα υπό έλεγχο.

Το Σεπτέμβριο του 2010, επί δημαρχίας Β. Παπαγεωργόπουλου, πραγματοποιήθηκαν πλειοδοτικοί διαγωνισμοί για την εκμίσθωση και των τριών περιπτέρων, αλλά το αποτέλεσμα κρίθηκε μη ικανοποιητικό και αποφασίστηκε επανάληψη της προσπάθειας μακροπρόθεσμα. Σήμερα, η νέα δημοτική αρχή σκοπεύει να επαναλάβει το διαγωνισμό για το ένα αναψυκτήριο. Το άλλο, που βρίσκεται στον Κήπο του Νερού, θα παραχωρηθεί σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του δημάρχου Γ. Μπουτάρη σε κάποια οργάνωση (π.χ. «Ιθάκη»), η οποία και θα επιλέξει τον τρόπο διαχείρισής του, ενώ το τρίτο θα χρησιμοποιηθεί από την αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, για να τοποθετήσει εκεί τα σχέδια του προς ανάπλαση υπόλοιπου τμήματος της Παραλίας.

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...