Δευτέρα, Αυγούστου 1

Παραιτείται σήμερα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Στ. Αβραμίδης

Την παραίτησή του υποβάλλει σήμερα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Στάθης Αβραμίδης, καθώς την περασμένη Πέμπτη μετά το πέρας της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής...

ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον κ. Αβραμίδη να τον διευκολύνει υποβάλλοντας την παραίτησή του. Παρότι τα μηνύματα προϋπήρχαν, ο αντιδήμαρχος έδειξε να αιφνιδιάζεται από το αίτημα του κ. Μπουτάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος εξήγησε...
στον κ. Αβραμίδη ότι «το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, αλλά εκτιμώ ότι πρέπει να φυσήξει ένας καινούργιος αέρας στην καθαριότητα».

Το έδαφος κάτω από τα πόδια του κ. Αβραμίδη άρχισε να τρέμει πριν από περίπου δύο μήνες, με μια πρώτη κίνηση αμφισβήτησής του εκ μέρους του κ. Μπουτάρη, την τοποθέτηση δίπλα του τού γενικού γραμματέα του δήμου Θωμά Ψαρρά. Σκοπός εκείνης της πρώτης κίνησης ήταν να υπάρξει ένα οργανωτικό και οικονομικό συμμάζεμα της διεύθυνσης Καθαριότητας και βεβαίως να βγουν περισσότερα απορριμματοφόρα στους δρόμους. Η δεύτερη κίνηση αμφισβήτησης υπήρξε, όταν πριν από περίπου ενάμιση μήνα ο δήμαρχος όρισε υπεύθυνο για την ανακύκλωση το δημοτικό σύμβουλο Θανάση Παππά. Οι αρμοδιότητές του οποίου ήταν πολύ περισσότερες και ουσιαστικά αποτελούσαν προάγγελο των σημερινών εξελίξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παππάς θα είναι εκείνος που ουσιαστικά θα ασκεί πλήρως τα καθήκοντα του αντιδημάρχου. Προσωρινά και για λόγους εντυπώσεων και μόνον το χαρτοφυλάκιο θα αναλάβει ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης.

Το τελευταίο διάστημα ο Γιάννης Μπουτάρης αναζητούσε τρόπους, ώστε το διαζύγιο με τον αντιδήμαρχο να εμφανιστεί ως συναινετικό, προκειμένου να αποφευχθούν οι αναταράξεις στο εσωτερικό της «Πρωτοβουλίας», αλλά και να υπάρξει το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος, καθώς η αντικατάσταση του αντιδημάρχου αποτελεί αυτονόητη ομολογία αποτυχίας της δημοτικής αρχής στον τομέα της Καθαριότητας. Το κατά πόσο πέτυχε η προσπάθεια ελέγχου των αντιδράσεων εκ μέρους του κ. Αβραμίδη θα φανεί σήμερα από το περιεχόμενο της επιστολής που συνέταξε το Σαββατοκύριακο ο αντιδήμαρχος.

Τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και με την ανάληψη των καθηκόντων του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε δεσμευτεί ότι «σε έξι μήνες η πόλη θα έχει καθαρίσει». Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα του κ. Μπουτάρη, ο οποίος, βλέποντας ότι κινδυνεύει να το χάσει και αφού δεν καρποφόρησαν οι κινήσεις υποβοήθησης του κ. Αβραμίδη, αποφάσισε τελικώς να τον αντικαταστήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπουτάρης αναγνωρίζει ότι «ο Στάθης πράγματι ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο πόστο, το δυσκολότερο μετά την αντιδημαρχία Οικονομικών», όπως έχει εξομολογηθεί σε συνεργάτες του. Ωστόσο καταλογίζει στον αντιδήμαρχο σειρά από αποτυχίες και αστοχίες.

Με πληροφορίες από Εφημερίδα Μακεδονία, thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...