Παρασκευή, Ιουλίου 22

Xρ. Μάτης: «Αλλαγή στη ζωή της πόλης δεν επήλθε»

«Δημόσιος χώρος δεν έχει απελευθερωθεί, διπλοπαρκαρισμένα εξακολουθούν να υπάρχουν, τα σκουπίδια μας απειλούν κάθε λίγο. Οχι, η καθημερινότητα στην πόλη δεν άλλαξε στους έξι μήνες διοίκησης Μπουτάρη». Αυτό επισήμανε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί πολίτες, οικολογία στην πράξη», Χρήστος Μάτης, που στην κρίσιμη δεύτερη Κυριακή των εκλογών είχε στηρίξει τη νέα διοίκηση. Κάνοντας έναν απολογισμό αυτού του εξαμήνου, ο κ. Μάτης ξεκαθάρισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει...
σηματοδοτηθεί στη ζωή της πόλης η αλλαγή. «Εμείς επιμένουμε πεισματικά ότι η πόλη πρέπει να αλλάξει, για να βελτιωθεί η καθημερινότητά της. Και σ' αυτήν την προσπάθεια δεν αρκεί μόνο η αλλαγή στη διοίκηση. Χρειάζεται η συμπαράταξη της κοινωνίας, η οποία πρέπει να πιστέψει ότι η επίτευξη των στόχων που θέτουμε είναι προς όφελός της. Το ερώτημα είναι αν μπορούμε να πείσουμε τους πολίτες να ενεργοποιηθούν και εμείς σ' αυτό απαντάμε θετικά», τόνισε.

Ο κ. Μάτης επανέλαβε την πρότασή του για μείωση των τραπεζοκαθισμάτων, η οποία θα επιτευχθεί μέσω της σταδιακής κατάργησης των προστίμων, εφόσον οι επιχειρηματίες μειώσουν από μόνοι τους αυτά τα τραπεζοκαθίσματα. Οπως είπε, με την επιβολή των προστίμων, το πρόβλημα προφανώς δε λύνεται και ανέφερε ενδεικτικά ότι μέχρι τον Απρίλιο τα πρόστιμα στους καταστηματάρχες της πλατείας Αριστοτέλους μόνο για παράνομα τραπεζοκαθίσματα ανέρχονται σε 740.000 ευρώ, αλλά δεν υπάρχει ορατό αποτέλεσμα. Τάχθηκε υπέρ της μεταφοράς της ΔΕΘ στη Σίνδο (ως μια εφικτή λύση), επισήμανε ότι το διοικητικό συμβούλιο της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής που ανέλαβε τις εκδηλώσεις του 2012 είναι μονομερές (υπέρ των επιχειρηματιών), ενώ πρόσθεσε ότι, κατόπιν πρότασης της παράταξης, θα διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη του χρόνου η ετήσια συνάντηση του δικτύου των πράσινων εκλεγμένων στις μεγάλες πόλεις της ΕΕ.

agelioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...