Παρασκευή, Ιουλίου 22

Το σχέδιο Eden - Το μεγαλύτερο θερμοκήπιο του κόσμου!

Καθώς η χιλιετία πλησίασε, η κοιμισμένη πόλη των πρώην ορυχείων του Αγίου Blazey χρειάστηκε μια φουτουριστική ανανέωση.
Για πενήντα χρόνια, ένα ορυχείο αργίλου στην άκρη της αγγλικής πόλης είχε σιγά-σιγά εγκαταλείφθηκε, μέχρι στα τέλη της δεκαετίας του 1990 όταν μια νέα ιδέα που προτείνεται για την περιοχή που ονομάζεται Πρόγραμμα Εδέμ.

Το Eden Project σχεδιάστηκε ως ένα τεράστιο συγκρότημα του θερμοκηπίου, που αποτελείται από δύο βιοσυστημάτων ανάδευσης μακριά από το έδαφος και αντικατοπτρίζοντας τόσο ένα τροπικό και μεσογειακό κλίμα.

Μετά την καταθλιπτική εικόνα που είχε...
το ορυχείο ήταν γεμάτο με χιλιάδες τόνους χώματος, ξεκίνησε η κατασκευή με τα δύο μεγαλύτερα θερμοκήπια στον κόσμο που χρειάστηκε πάνω από δυόμισι χρόνια. Μέσα στο hexagonally είναι πάνω από ένα εκατομμύριο διαφορετικά είδη.

Η Tropical διαθέτει εργοστάσια καουτσούκ Biome, μπανάνες, και μπαμπού που υπάρχουν πάνω από τους επισκέπτες του στον τεράστιο τρούλο του. Η Μεσογειακή διάπλαση είναι μόνο 1,6 στρέμματα, αλλά είναι γεμάτη με ελιές, με φυτά και αμπέλια.

Μαζί με την εκπληκτική χλωρίδα, τους καταρράκτες και τα μονοπάτια υπάρχουν ογκόλιθοι και λίμνες και ακόμη και μερικά αγάλματα γύρω από το Μεσογειακό κλίμα. Αν και τα θερμοκήπια είναι το κεντρικό αξιοθέατο του συγκροτήματος, το Eden Project καλύπτεται επίσης με φυτά που μπορούν να αναπτυχθούν σε ακάλυπτη ατμόσφαιρα.

Εκτός από τα floral αξιοθέατα της Εδέμ, μια εκπαιδευτική μονάδα κατασκευάστηκε το 2005, όπου το προσωπικό του συγκροτήματος διδάσκει περιβαλλοντική ευφορία και εργάζονται για να βελτιώσουν τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.Εκτός από τα floral αξιοθέατα της Εδέμ, μια εκπαιδευτική μονάδα κατασκευάστηκε το 2005, όπου το προσωπικό του συγκροτήματος διδάσκει περιβαλλοντική ευφορία και εργάζονται για να βελτιώσουν τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.




tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...