Σάββατο, Ιουλίου 9

Ξηλώνουν το κέντρο της Καλαμαριάς!

Τα πάνω κάτω θα ρθουν στις αρχές του φθινοπώρου στην Καλαμαριά. Η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στο ξήλωμα κεντρικών δρόμων και πεζοδρομίων του εμπορικού κέντρου του δήμου. Στην οδό Μεταμορφώσεως...

και στον πεζόδρομο της Κομνηνών σχεδιάζονται εκτεταμένες πεζοδρομήσεις, ποδηλατόδρομος, ανακατασκευή του γερασμένου οδοστρώματος και απομάκρυνση των ΙΧ. Οι επιχειρηματίες, από τη μεριά τους, εκφράζουν φόβους ότι οι εργασίες θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά, η οποία ήδη μετρά πληγές από την πτώση του τζίρου.

Εκτός από τους καταστηματάρχες διαμαρτυρίες θα εκφράσουν και οι...
οδηγοί, καθώς ο σχεδιασμός προβλέπει κατάργηση τόσο της κυκλοφορίας των ΙΧ όσο και των υφιστάμενων 115 θέσεων στάθμευσης εκατέρωθεν της Μεταμορφώσεως. Μοναδική εξαίρεση θα γίνει για τα αστικά λεωφορεία, για τη διέλευση των οποίων θα δοθεί μία μικρή λωρίδα κυκλοφορίας που θα γειτνιάζει με αυτήν του ποδηλατοδρόμου.

Ευνοημένοι αναμένεται να είναι οι καταστηματάρχες των καφέ-μπαρ που αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα στον χώρο της πλατείας δημαρχείου, καθώς τα υπόλοιπα καταστήματα θα είναι δέσμια των συνεργείων του δήμου, που αναγκαστικά θα κλείσουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια.Οι εργασίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον έναν χρόνο.

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...