Τετάρτη, Ιουλίου 13

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Tο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης κατά την τακτική συνεδρίασή του της 27.6.2011 αποφάσισε ομόφωνα να προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στις αρμόδιες αρχές κατά παντός υπευθύνου για την ρύπανση περιβάλλοντος στη θέση που είναι εγκατεστημένο το εργοτάξιο της ΑΕΓΕΚ Α.Ε.. Πιο συγκεκριμένα, στην επαρχιακή οδό Καλοχωρίου υφίστανται τα υπ. αριθ. 497 και 498 (ΑΚ 22087) αγροτεμάχια ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου εκτάσεως 130 στρεμμάτων περίπου. Η χρήση τους έχει παραχωρηθεί στην εταιρία με την επωνυμία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., η οποία τα παραχώρησε με την σειρά της στην κατασκευαστική εταιρία ΑΕΓΕΚ Α.Ε. για εγκατάσταση του εργοταξίου της.

Ύστερα από επιτόπια αυτοψία του Δημάρχου στις 24/6/2011 διαπιστώθηκε ύπαρξη εκτεταμένων περιοχών εναπόθεσης στερεών αποβλήτων (μπάζα) χωρίς επεξεργασία, προφανώς προϊόντων από οικοδομική δραστηριότητα (εκσκαφές, κατεδαφίσεις κ.α.). Η εναπόθεση των υλικών δημιουργεί λόφους μπαζών μεγάλου ύψους (έως και 10 μέτρων) σε μεγάλη έκταση του αγροτεμαχίου.

Παραλλήλως έχουν ανοιχθεί μεγάλες δεξαμενές στο έδαφος του οικοπέδου όπου χύνονται υγρά απόβλητα (οικοδομικών εργασιών) με αποτέλεσμα να επηρεάζεται...
καταφανώς ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής (επισυνάπτονται φωτογραφίες).

Στο σημείο αυτό γίνεται ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων και εν γένει στερεών και υγρών απόβλητων προσβάλλοντας έτσι το φυσικό περιβάλλον, προξενώντας ρύπανση του εδάφους και μόνιμη ανθυγιεινή εστία.

Σε εκτέλεση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου κατέθεσε χθες (12-7-2011) μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κατά παντός υπευθύνου για κατ’ εξακολούθηση ρύπανση του περιβάλλοντος.

Επίσης με έγγραφο του προς τις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ζητάει τις κατά το νόμο από μέρους τους ενέργειες.

Στόχος του Δήμου είναι: (α) να σταματήσει άμεσα η συνέχιση της ρύπανσης του Περιβάλλοντος και (β) να υπάρξει αποκατάσταση της περιοχής στην πρότερη κατάσταση με την απομάκρυνση των μπάζων (επισυνάπτεται μηνυτήρια αναφορά και έγγραφο προς τις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Υγείας της Π.Κ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...