Τετάρτη, Ιουλίου 13

Αποφυλάκιση ζητά ο Μ. Λεμούσιας, «χαίρεται» ο Β. Παπαγεωργόπουλος

Νέα αίτηση για την άρση της προσωρινής κράτησης που του έχει επιβληθεί για την υπόθεση της υπεξαίρεσης - «μαμούθ» στο δήμο Θεσσαλονίκης υπέβαλε ο πρώην γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας.

Ο στενότερος συνεργάτης του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος έχει συμπληρώσει ήδη ένα μήνα στις φυλακές, υπέβαλε αίτηση ζητώντας από την Εισαγγελία Εφετών ν' ασκήσει έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο απορρίφθηκε η προηγούμενη αίτησή του για άρση της προσωρινής του κράτησης. Για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει...
διάσταση απόψεων, καθώς σύμφωνα με κάποιους νομικούς η συγκεκριμένη αίτηση δεν μπορεί να γίνει δεκτή επειδή το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών θεωρείται αμετάκλητο. Σύμφωνα, ωστόσο, με άλλη νομική άποψη, «καμία νομική κρίση δεν είναι απρόσβλητη». Ο πρώην γενικός γραμματέας πλέον αντιμετωπίζει και νέες κακουργηματικές κατηγορίες, αυτήν τη φορά για το λεγόμενο σκάνδαλο διαχείρισης της παγίας προκαταβολής. Ο Μιχάλης Λεμούσιας, όπως και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, τέσσερις αντιδήμαρχοι Οικονομικών και άλλοι 16 υπάλληλοι θα κληθούν να απολογηθούν στο β' ειδικό ανακριτή αντιμετωπίζοντας κακουργηματικές κατηγορίες.

«Χάρηκε» ο Β. Παπαγεωργόπουλος!

Χτες, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μετά τη δημοσιοποίηση των νέων κατηγοριών για τις οποίες θα κληθεί να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, με δήλωσή του υπεραμύνθηκε για άλλη μία φορά του έργου της διοίκησής του. Μάλιστα, εξέφρασε και τη χαρά του για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης! «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκα ότι μπήκε στην τελική ευθεία και η δεύτερη κατάχρηση που ανακάλυψε το έτος 2007 η διοίκησή μου κατά τη 12ετή θητεία της. Μία κατάχρηση την οποία έστειλα αμέσως στον εισαγγελέα και σε όλα τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, όπως είχα κάνει και με την πρώτη. Σύντομα θα έχουμε την τελική κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης και θα αποδειχτεί ποιοι προσέφεραν έργο στη Θεσσαλονίκη μέσα σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας, ποιοι, τηρώντας τη νομιμότητα, απέλυσαν και έστειλαν στη Δικαιοσύνη τους επίορκους υπαλλήλους και ποιοι με συκοφαντίες προσπαθούν να μειώσουν και να διαβάλουν το έργο των διοικήσεών μου. Ο λαός της Θεσσαλονίκης, που γνωρίζει το έργο μας, σύντομα θα το αξιολογήσει ακόμη καλύτερα. Κανείς δεν μπορεί να ξεγελάσει τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί πλήρως το τι συμβαίνει στην πόλη μας», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

agelioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...