Πέμπτη, Ιουλίου 28

Στρ. Σιμόπουλος: «Οι ανάσες στο χρέος δεν επαρκούν. Πολιτικές ανάπτυξης χρειαζόμαστε»

«Η απόφαση των Βρυξελλών δίνει ανάσες στο τραπεζικό σύστημα. Ελπίζουμε να γίνει το ίδιο και στην οικονομία» ακούσαμε να λέει ο Στράτος Σιμόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στο ράδιο Γνώμη και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη. Ο αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών τομέων της ΝΔ, ευχήθηκε να γίνει το ίδιο και στην οικονομία, εκεί όμως, όπως είπε, «θα πρέπει να αλλάξει... όλο το πλαίσιο με το οποίο λειτουργεί η κυβερνητική πολιτική στον τομέα της ανάπτυξης».
Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, εκτίμησε πως το ζητούμενο για τους Έλληνες πολίτες μπορεί να είναι η βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης, πρόσθεσε όμως πως κάτι τέτοιο θα γίνει πολύ δύσκολα «αν δεν αλλάξει το μίγμα της πολιτικής το οποίο έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση και αν δεν αρχίσει να παράγει έργο».
Πραγματικό έργο, «θα υπάρξει όταν η αγορά θα νοιώσει να αυξάνεται η ρευστότητα, όταν θα αρχίσουν να υλοποιούνται επενδύσεις, όταν θα αρχίσει να μειώνεται η ανεργία ή έστω να σταθεροποιηθεί η οικονομία. Έτσι μόνο θα νοιώσουν οι πολίτες ότι κάτι αλλάζει» συμπλήρωσε, για να καταλήξει: «Νομίζω ότι όσο δεν παράγεται έργο και οι πολίτες νοιώθουν καθημερινά να στραγγαλίζονται από αυτήν την πολιτική, το αίτημα για αλλαγή γίνεται συνεχώς πιο επιτακτικό.

taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...