Δευτέρα, Ιουλίου 11

Επιτροπές υπεκφυγής

Η καλύτερη υπεκφυγή για να μην αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα ή να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση στην κοινή γνώμη ότι εστιάζεται το ενδιαφέρον της Πολιτείας σε αυτό είναι να παραπέμπεται η εξέτασή του σε μια επιτροπή.

Το διάστημα που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, από τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου έχει ανακοινωθεί η συγκρότηση αναρίθμητων επιτροπών με βαρύγδουπα ονόματα καθηγητών του εξωτερικού και του εσωτερικού, που, υποτίθεται, θα έπρεπε να παρουσιάζουν απολογιστική τεκμηρίωση προς την κοινή γνώμη για την αποστολή που τους ανετέθη. Επιτροπές σοφών και πεφωτισμένων εγκεφάλων για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, για την οικονομία, για τη...
δημόσια διοίκηση, για την Υγεία, για τη διαφάνεια, για την ανάπτυξη, για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της κυβέρνησης, για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων και, εσχάτως, για την αντιμετώπιση της πολιτικής βίας.

Όλες αυτές οι επιτροπές χωρίς αντίκρισμα δεν ήταν τίποτε άλλο παρά επικοινωνιακές επινοήσεις, υπό το βάρος διαφορετικών συγκυριών, με αρνητική αντανάκλαση στο προφίλ της κυβέρνησης, στην οποία θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι κινήσεις υπεκφυγής διά της γνώριμης συνταγής, της παραπλανητικής επιτροπής, δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τους πολίτες. Αντιθέτως, επιδεινώνουν την έλλειψη αξιοπιστίας της πολιτικής.

metro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...