Δευτέρα, Ιουλίου 11

8 από τους πιο επικίνδυνους δρόμους του κόσμου.

Σε αυτό το αφιέρωμα, θα σας παρουσίασουμε 8 από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο, δρόμους που πρέπει κανείς να σκεφτεί καλά πριν διασχίσει. Δρόμους από όλο το κόσμο, που είναι ξακουστοί για την επικινδυνότητά τους αλλά ταυτόχρονα και την ομορφιά τους. Δρόμους σκαρφαλωμένους σε απόκρημνες πλαγιές, χωμένους μέσα σε βράχους, δρόμους με ατελείωτες φουρκέτες , δρόμους που κόβουν την ανάσα. ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ

1. The Death Road(Βολιβία)


Ισως ο πιο επικύνδυνος δρόμος του κόσμου, έχει μήκος 61-69 χιλιόμετρα και οδηγεί από τη πρωτεύουσα της Βολιβίας, La Paz στη πόλη Coroico στην επαρχία Yungas. Εκτιμάται ότι περίπου 200-300 άνθρωποι έχαναν κάθε χρόνο τη ζωή τους σε αυτό το δρόμο, μέχρι το 2006, οπότε ένας νέος σύγχρονος δρόμος προς το Coroico κατασκευάστηκε, οπότε και μειώθηκε κατά πολύ η κίνηση στο “δρόμο του θανάτου”.

2. Guoliang Tunnel Road(China)


Ο δρόμος στο βουνό Taihang κατασκευάστηκε από τους χωρικούς. Χρειάστηκε 5 χρόνια για να σκαφτεί το μήκους 1.200 μέτρων τούνελ στο βράχο και πολλοί εργάτες πέθαναν σε ατυχήματα σε αυτή τη περίοδο. Ομως τα έργα συνεχίστηκαν και ο δρόμος δόθηκε στη κυκλοφορία τη 1η Μαίου του 1977. Εχει ύψος 5 μέτρα και πλάτος 4.

3. Ruta 5: από την Arica στο Iquique.


Η διαδρομή του Ruta 5, από την πόλη Arica στο Iquique περνάει μέσα την έρημο Atacama. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα.

4. Ο δρόμος για το Yakutsk στη Σιβηρία.


Το Yakutsk είναι το μέρος που έχει καταγραφεί η χαμηλότερη θερμοκρασία εκτός της Ανταρκτικής. Το χειμώνα-που εδώ διαρκεί 10 μήνες-ο δρόμος η διαδρομή για ή από το Yakutsk γίνεται δύσκολα λόγω του χιονιού, του πάγου και της χαμηλής ορατότητας. Ομως ακόμα χειρότερα είναι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Λόγω του ψύχους ο δρόμος δεν είναι από άσφαλτο και με το λιώσιμο των πάγων γίνεται μια τεράστια παγίδα λάσπης. Μποτιλιαρίσματα έτσι 1000 αυτοκινήτων δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο, ενώ στις δύσκολες συνθήκες έρχονται να προστεθούν και ληστές που πολύ συχνά επιτίθενται στους άτυχους οδηγούς που κόλλησαν στη λάσπη.

5. Sitchuan προς Θιβέτ. Κίνα.


O δρόμος από το Sichuan στο Θιβέτ περνάει μέσα από 14 βουνά με ύψος από 4-5.000 μέτρα, πάνω από δεκάδες ξακουστούς ποταμούς, πυκνά δάση και τοπία μοναδικής ομορφιάς. Πέρα όμως από τη φυσική ομορφιά, ο δρόμος είναι επίσης ξακουστός για τις κατολισθήσεις και αποκολλήσεις βράχων που συμβαίνουν με πολλά θύματα.

6. James Dalton Highway, Alaska.


414 μίλια οδηγούν στα βορειότερα μέρη της Αλάσκα. James Dalton Highway. Ενας δρόμος που φτιάχτηκε για τη τροφοδοσία των εγκαταστάσεων πετρελαίου και δεν συνιστάται για ταξιδάκια αναψυχής.

7. Trollstigen(Νορβηγία)


Στενός δρόμος που δεν χωράει προσπεράσεις, με ατελείωτες στροφές και σχεδόν κάθετη κλίση, παρ’όλα αυτά, δημοφιλής τουριστικός προορισμός, λόγω των καταρακτών και της μαγευτικής θέας που απολαμβάνει κανείς στη κορυφή.

8. Stelvio Pass Road Trollstigen(Ιταλία)


Στις Ιταλικές Αλπεις, σε υψόμετρο 2757 μέτρων, κοντά στα ελβετικά σύνορα, με 48 φουρκέτες και καταπληκτική θέα, πρόκειται για ίσως τον ωραιότερο δρόμο με συνεχόμενες φουρκέτες στις Αλπεις. Ισως όχι τόσο επικίνδυνος όσο άλλοι δρόμοι που σας δείξαμε, αν και συνιστάται σε πεπειραμένους οδηγούς, παρ’όλα αυτά κόβει εξίσου την ανάσα όσων των ανεβαίνουν.

ministryofmen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...