Τετάρτη, Ιουνίου 1

Google-Facebook: Από εραστές... εχθροί


Η Google ομολόγησε ότι προσπάθησε ανεπιτυχώς να ενώσει τις δυνάμεις της με το Facebook, στην προσπάθειά της να προσαρμοστεί στο ταχύτατα μεταβαλλόμενο τεχνολογικό τοπίο και να παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης.

Οπως παραδέχθηκε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google, Ερικ Σμιντ, το site κοινωνικής δικτύωσης Facebook απέρριψε τις προτάσεις της εταιρείας του για συνεργασία, αν και, όπως είπε, ακόμη και ο ίδιος δεν είχε πάρει πολύ στα σοβαρά την "απειλή" του Facebook κατά τη διάρκεια της θητείας του ως CEO της εταιρείας.
"Πριν από τρία χρόνια, έγραφα υπομνήματα αναφερόμενος σε αυτό το γενικό πρόβλημα. Ηξερα ότι έπρεπε να κάνω κάτι και δεν το έκανα", δήλωσε ο Σμιντ, προσθέτοντας ότι ένας διευθύνων σύμβουλος πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη για τα λάθη του.
Ο Σμιντ, που τον Απρίλιο άφησε μετά από 10 χρόνια τα ηνία της εταιρείας στον 38χρονο Λάρι Πέιτζ, εκ των ιδρυτών της Google, έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις στο συνέδριο D9 που διοργάνωσε το blog AllThingsD.
Η Google διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης που υπάρχει αυτήν τη στιγμή, αλλά αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερο ανταγωνισμό, σε επίπεδο διαφημιστικών εσόδων, από νέες εταιρείες όπως το Facebook και η Groupon.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...