Σάββατο, Ιουνίου 18

Καλοκαιρινά σπορ: τι να προσέξετε, τι να αποφύγετε!

Λαχταράτε το καλοκαίρι για να χαλαρώσετε αλλά και για να κάνετε επιτέλους τα αγαπημένα σας σπορ. Λατρεύετε να τρέχετε στο πάρκο, να παίζετε τέννις και βόλεϊ στην παραλία και να κολυμπάτε έντονα και για πολύ ώρα. Τι πρέπει όμως να προσέξετε όταν επιδίδεστε σε καλοκαιρινές αθλοπαιδίες; ....

1. Προσοχή στον ήλιο: οι υψηλές θερμοκρασίες και οι υπεριώδης ακτινοβολίας είναι επικίνδυνες για όσους αθλούνται. Κατ’ αρχήν, ακόμη κι...
αν πηγαίνετε σε κλειστό γυμναστήριο, προτιμήστε τις πρωϊνές ώρες, ακόμη και πριν τις εννιά εάν είναι δυνατόν. Αν ασκήστε εξω, αποφύγετε αυστηρώς τις μεσημεριανές ώρες.

2. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείτε φροντίστε να είναι ο σωστός, ελαφρύς και από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει. Αν ασκήστε έξω, δεν πρέπει να πάτε πουθενά χωρίς το καπέλο, τα γυαλιά και το αντιηλιακό σας.

3. Όσο περισσότερο ιδρώνετε τόσο περισσότερο πρέπει να αναπληρώνετε τα υγρά που χάνετε. Καλό θα ήταν να πίνετε νερό ανάμεσα στις ασκήσεις ή το σπορ που κάνετε, και όχι να περιμένετε να το πιείτε μόνο στο τέλος της άσκησης.

4. Το καλοκαίρι ενδύκνειται και για σωστή διατροφή. Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια αφθονούν. Βάλτε τα στο καθημερινό σας διατροφολόγιο και η ποιότητα της ζωής σας θα αλλάξει άμεσα. Αν μάλιστα είστε fan του αλατιού, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να το ελαττώσετε.

frappedoupoli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...