Παρασκευή, Μαΐου 27

O Παπανδρέου στους αρχηγούς: Δεν πάω σε εκλογές


Ενώπιον των ευθυνών τους προσπαθεί να φέρει τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Στο έκτακτο συμβούλιο που βρίσκεται σε εξέλιξη θα επιδιώξει να ληφθεί μία κοινή απόφαση, ενώ αναμένεται να "στριμώξει" τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά. Περιγράφοντας το σχέδιο σωτηρίας της χώρας, το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη μείωση του κράτους, ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί έτοιμος να αποδεχθεί προτάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να αντιμετωπιστεί συναινετικά η κρίση και να αποφύγει η χώρα μεγάλες περιπέτειες.
Μάλιστα, όπως προέκυψε από την εξάωρη σύσκεψη που είχε χθες ο πρωθυπουργός με τους συνεργάτες του, αναμένεται να προτείνει στον Αντώνη Σαμαρά να διαπραγματευτούν και να πιέσουν από κοινού τους εταίρους για τις προτάσεις ως προς τη φορολογία που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία.
Ωστόσο, θα ξεκαθαρίσει στον αρχηγό της αξιωματικής πως αν δεν πετύχουν κάτι προς αυτή την κατεύθυνση, θα απαιτήσει πλήρη συναίνεση.Ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται -όπως λένε συνεργάτες του- να εκβιάσει τους πολιτικούς αρχηγούς με πρόωρες εκλογές, θα δεσμευτεί ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, θα προτάξει όμως το συμφέρον της χώρας δηλώνοντας ότι πρέπειε να αναλάβουν και τα κόμματα τις ευθύνες τους. Λέγεται οτι ο πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει στους πολιτικούς αρχηγούς ότι ακόμα και αν δεν τον στηρίξουν θα προχωρήσει στη λήψη των μέτρων που κρίνονται απαραίτητα για τη διάσωση της χώρας.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...