Παρασκευή, Μαΐου 6

Ενα βήμα πριν το γκρεμό το Τει Θεσσαλονίκης?

Σε άσχημη κατάσταση ειναι τα πραγματα στο Τει Θεσσαλονικης.Το εαρινό εξαμηνο πλεον για τους φοιτητες του ειναι πλεον αβέβαιο καθως ήδη ειχαν χαθεί αρκέτες διδάκτηκες ώρες στην αρχή του εξαμήνου λόγω της επίσχεσης εργάσιας απο τους έκτακτους καθηγήτες του Τει που είχαν να πληρώθουν 6 μήνες.
Ετσι οι απαιτούμενες εβδομάδες διδασκαλίας μειώθηκαν απο 13 που έπρεπε κανονικα να γίνουν σε 11 εβδομάδες.Σήμερα στην συνέλευση στην οποία ειχαν οι έκτακτοι καθηγητές(με την συμμετοχή και εκείνων των οποίων δεν
ανανεώθηκε η συμβάση τους και επομένως έμειναν χωρίς δουλεία).Απο αυρίο και συνεπώς και την Δευτέρα αν δεν δωθεί λύση, οι έκτακτοι καθηγητες δεν θα διδασκουν στα τμήματα στα οποία εχουν υπογράψει σύμβαση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου του, το Έκτακτο Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Ιδρύματος ΑΠΕΧΕΙ από 5/5/2011 από κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα μέχρι την εξόφληση των δεδουλευμένων από τον Οκτώβριο αμοιβών του και την υπογραφή σύμβασης εργασίας για το εαρινό εξάμηνο.
Τρεις μήνες μετά την έναρξη του εξαμήνου οι Έκτακτοι Καθηγητές παραμένουν επί έξι (6) μήνες απλήρωτοι και χωρίς σύμβαση εργασίας, καθιστώντας την παρουσία τους στις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια παράνομη και του ίδιους ένοχους αποδοχής μαύρης εργασίας, ενώ η διοίκηση του ιδρύματος συνεχίζει τον εμπαιγμό.
Ο κίνδυνος για το εξάμηνο είναι άμεσος, και η σωτηρία του εναπόκειται αποκλειστικά στη διοίκηση.
Τώρα λόγος είναι της διοίκησης , που αν σκεφτεί κανεις και την οικονομίκη κατάσταση γενικότερα του Τει ειναι πολύ άσχημα τα πραγματα, αλλα κυριως του Υπουργείου Παιδείας αλλά γενικότερα της κυβέρνησης που θεώρησε ευκολο στοχο περίκοπών την παιδεία για την εξικονόμηση χρημάτων.

Βέβαια στο τέλος ο μοναδικός χαμένος θα είναι οι φοιτητές και οι οικογένειες τους που πληρώνουν τα ενοικια και ολα τα έξοδα που εχει ενα επιπλεον σπιτι μιας και θα δουν τις προσπάθειες τους για μαθήση να πηγαίνουν χαμένες.




ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...