Παρασκευή, Μαΐου 27

«Θα πάμε σε στάση πληρωμών, αν δεν συμφωνήσουμε»

Με τη δραματική και απολύτως επίσημη, αφού στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών τηρούνται πρακτικά, προειδοποίηση ότι εάν δεν υπάρξει εθνική συμφωνία συγκεκριμένων σημείων, τότε θα κηρύξει στάση πληρωμών, δηλαδή πτώχευση, ζητεί ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου τη συναίνεση των πολιτικών αρχηγών αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο. Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει ένα πλαίσιο, στο οποίο πρέπει να υπάρξει ευρεία πολιτική συμφωνία, ώστε να πείσει η χώρα τους ξένους δανειστές να συνεχίσουν την ομαλή δανειοδότηση της χώρας. «Η χώρα τελειώνει εάν δεν συμφωνήσουμε», διαμηνύει ο πρωθυπουργός.

Θα εμφανιστεί δε πρόθυμος να συζητήσει οποιαδήποτε άλλη πρόταση, μέσα στο πλαίσιο που έχει τεθεί από τους διεθνείς οργανισμούς, που ελέγχουν την ελληνική οικονομία. Αν και δεν θα το προτείνει ευθέως, όπως λέγεται, δεν θα αρνηθεί ωστόσο την ιδέα του δημοψηφίσματος εφόσον δεν καταστεί δυνατή μια ξεκάθαρη συμφωνία. Θα αποκλείσει, όμως, το ενδεχόμενο των εκλογών, λένε οι πληροφορίες. Επίσης θα εμφανιστεί διατεθειμένος να συμφωνήσει σε ορισμό προσώπων κοινής αποδοχής στην κυβέρνηση, προκειμένου να διασφαλιστεί η υλοποίηση της συμφωνίας.

Κύριος στόχος του πρωθυπουργού είναι φυσικά η συμφωνία του με τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Στην προσπάθειά του αυτή έχει σύμμαχο τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, αλλά όχι την κυρία Αλέκα Παπαρήγα ούτε τον κ. Αλέξη Τσίπρα.



protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...