Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14

 Be perfect: Το τέλειο ξύρισμα


Όλο το "τυπικό" της αντρικής ιεροτελεστίας. Μάθε πώς το ...μαρτύριο θα γίνει απόλαυση και το πρόσωπό σου πιο λαμπερό από ποτέ!


Τις τελευταίες μέρες προσπαθείς να σκεφτείς τρόπους ξυρίσματος του προσώπου σου που θα κάνουν το δέρμα σου τόσο απαλό σαν να χαϊδεύει κανείς παιδικό πωπουδάκι. Είναι βλέπεις και η σημερινή νύχτα που το πρόσωπό σου πρέπει να λάμπει. Άφησες ολόκληρη γενειάδα έχοντας την εντύπωση ότι όταν τα ξυρίσεις θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Τίποτα. Χρησιμοποίησες ηλεκτρική μηχανή. Τίποτα. Τρία διαφορετικά είδη ξυραφιών. Τίποτα. Μάλλον ήρθε η στιγμή να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Καθαρισμός προσώπου/ Άρση γενειάδας
Τα καλύτερα ξυρίσματα ξεκινούν με το σήκωμα της γενειάδας σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν απολέπισης προσώπου, όταν θα κάνεις μπάνιο με ζεστό νερό. Επειδή δεν είναι όλα το ίδιο, όσο πιο πυκνό τόσο καλύτερο. Ξέχνα τα φτηνά απολεπιστικά που είναι μόνο νερό και ορισμένοι μικρόκοκκοι απολέπισης. Έχουμε τόσες τρίχες να σηκώσουμε.
Ενυδάτωσε νωρίτερα τα γένια σου με μπόλικο αφρό ή gel ξυρίσματος. Μόλις βγεις από το ντους, η ζεστή αχνιστή πετσέτα είναι προαιρετική, αλλά σίγουρα βοηθά να μαλακώσουν τα τραχιά γένια. Μην ξεχάσεις να ρίξεις νερό στο πρόσωπό σου μετά τη χρήση της πετσέτας και φρόντισε να είναι χλιαρό ή ζεστό. Συνήθισε να διατηρείς το πρόσωπό σου νωπό. Τα έλαια πριν το ξύρισμα, όταν τοποθετούνται με φειδώ θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις, αλλά παράλληλα να χρησιμοποιείς και ζεστό νερό, το οποίο θα απλώνεις με τα δάχτυλά σου. Έπειτα, άπλωσε πλούσιο αφρό ξυρίσματος ή gel. Απέφυγε τον παλιό πατροπαράδοτο τρόπο του σαπουνιού καθώς ξεραίνει τα γένια σου, ενώ εσύ χρειάζεσαι κάτι να τα ενυδατώνει.

Το ξύρισμα
Ξύρισε το κάτω μέρος πρώτα. Ξεκίνα με την περιοχή γύρω από το μουστάκι και μετά κάτω από το χείλος και το πηγούνι. Ακολούθησε με τη γραμμή του σαγονιού μέχρι το λαιμό. Συνέχισε να ενυδατώνεις τις ξυρισμένες περιοχές με ζεστό νερό. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να κάνεις και κόντρα ξύρισμα χωρίς να ματώσεις και να αγριέψεις το πρόσωπό σου, κάνοντας μικρές κινήσεις. (Χρησιμοποίησε τη γλώσσα σου κάτω από το πάνω χείλος σου για να κάνεις την επιφάνεια πιο λεία για ξύρισμα. Κάνε το ίδιο και στα μάγουλα.) Και φυσικά, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχάσεις τα υπολείμματα στα ρουθούνια της μύτης σου.
Φαβορίτες: Εδώ χρειάζεται προσοχή. Στάσου στην ευθεία και έχε ίσιο το κεφάλι σου. Χτένισε τις φαβορίτες σου, όπως κάνεις συνήθως. Από τη βάση τους, σχεδίασε μία φανταστική γραμμή από τη μία στην άλλη. Με τη λεπίδα προς τα κάτω, ξύρισε λίγο από τη μία πλευρά και λίγο από την άλλη, αλλά φρόντισε να μην τις κάνεις πολύ κοντές.
Ξέπλυνε καλά όλα τα προϊόντα. Το κρύο νερό θα σφίξει το δέρμα σου. Έπειτα πρόσθεσε after shave χωρίς οινόπνευμα, το οποίο θα καθαρίσει τα υπολείμματα και θα κλείσει τους πόρους.

Απολεπιστικά
Μία καλή απολέπιση μπορεί να αποτρέψει τα κοψίματα, αλλά και το μεγάλωμα εσωτερικών τριχών. Ειδικά την επόμενη μέρα που τα γένια είναι κοντά, οι τρίχες μπορούν εύκολα να γυρίσουν προς τα μέσα.
Η απολέπιση έχει ένα μυστικό προνόμιο: αυξάνεις την κυκλοφορία, αποβάλεις το νεκρό δέρμα κι αν γίνει σωστά, ανορθώνει και τους μυς του προσώπου. (Χρησιμοποίησε μαλακά τα τρία μεσαία δάχτυλα για να ακολουθήσεις το περίγραμμα του προσώπου σου και τα μάγουλά σου, κάνοντας ανοδικές και καθοδικές κινήσεις προς τους κροτάφους σου.)
Μην ξεχνάς το σημείο κάτω από το πηγούνι σου. Επανέλαβε το μασάζ και την πίεση και σε αυτό το σημείο επίσης.

Προ- ενυδάτωση

Τώρα θυμήσου, καθ’ όλη τη διάρκεια του ξυρίσματος, να χρησιμοποιείς ζεστό νερό, ώστε να ενυδατώνεται η περιοχή που δεν έχει ξυριστεί ακόμα. Ποτέ δεν πρέπει να αφήνεις το δέρμα να στεγνώνει κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος. Είναι πολύ σημαντικό. Όσον αφορά το ξύρισμα, το ζεστό νερό είναι αυτό που χρειάζεσαι πάνω απ’ όλα.
Αν ξεχάσεις την κρέμα ξυρίσματος στο σπίτι κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού σου, ενυδατική προσώπου ή σώματος ή ακόμα και μαλακτική κρέμα μαλλιών, μπορούν να την αντικαταστήσουν.

Εργαλεία ξυρίσματος
Ξέπλενε συχνά και τις δύο πλευρές του ξυραφιού κι από τις δύο πλευρές. Πολλοί ειδικοί αναφέρουν ότι δεν πρέπει να αφήνεις να μαζεύονται γένια στο ξυράφι. Υπάρχουν προϊόντα που περιέχουν ακετυλοσαλικιλικό οξύ (όπως ασπιρίνη) και βοηθούν στην επούλωση των τραυμάτων από το ξυράφι, αλλά και στην πρόληψη των τριχών που μεγαλώνουν εσωτερικά.
Τα καινούρια ξυραφάκια που διαθέτουν δύο, τρεις ή ακόμα και τέσσερις λεπίδες είναι καταπληκτικά. Όπως και να είναι λειτουργούν πολύ καλά. Αλλά όπως και να έχει ποτέ δεν πρέπει να κάνεις γρήγορο ξύρισμα.
Τα κομψά εργαλεία ξυρίσματος δείχνουν τέλεια στο μπάνιο και τίποτα κακό δεν υπάρχει σε αυτά, αλλά οι βάσεις των ξυραφιών με τα χοντρά και στρογγυλεμένα χερούλια έχουν φτιαχτεί για να μπορείς να έχεις καλύτερη αίσθηση στο πως πιάνεις τη λαβή και να ελέγχεις καλύτερα το ξύρισμα.

Και πάντα να θυμάσαι: ανόρθωση, ενυδάτωση, επούλωση!

Πηγή: menslounge.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...