Τετάρτη, Αυγούστου 17

"Παύση πληρωμών" στη "Μακεδονία";

Εκτενή ανακοίνωση για τα όσα συμβαίνουν στην Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική, η οποία εκδίδει, μεταξύ άλλων, τις εφημερίδες "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη" εξέδωσε η παράταξη...

της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης, "Ασύνταχτος Τύπος". "Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τα αφεντικά της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ για το πότε θα λήξει η… παύση πληρωμών που ξεκίνησε με την μη καταβολή των μισθών του Ιουλίου. Η δικηγόρος Ευρυδίκη Σουλοπούλου, η εκδότρια, ή αλλέως η εκπρόσωπος του μεγαλομετόχου... Γιάννη Ρήγα, που διοικεί το συγκρότημα, προφανώς θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ενημερωθούν οι ίδιοι για την κατάσταση. Κι αυτό το λέμε διότι πέραν της αρχικής επικοινωνίας του οικονομικού διευθυντή Μάτσικα με τους συνδικαλιστές, και κατόπιν της επικοινωνίας της ίδιας της Σουλοπούλου με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ Βοιτσίδη, την περασμένη εβδομάδα, «ουδέν νεώτερο από το δυτικό μέτωπο». Και στις δύο αυτές επικοινωνίες οι εκπρόσωποι των αφεντικών της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ ήταν άκρως λακωνικοί. Ο πρώτος απλά ανακοίνωσε ότι οι πληρωμές θα ξαναρχίσουν τον Σεπτέμβριο, η δε Σουλοπούλου απλά επανέλαβε ότι τώρα λεφτά δεν υπάρχουν, το θέμα είναι διαδικαστικό και πως οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν υπομονή".

Ο Ασύνταχτος Τύπος κάνει λόγο για έχθρικη συμπεριφορά της διοίκησης της εταιρίας, για αυταρχισμό και επίδειξη δύναμης. "Καμία ουσιαστική επικοινωνία των από πάνω με τους από κάτω. Καμία προσπάθεια εξήγησης γιατί οι εργαζόμενοι πρέπει να παραμείνουν απλήρωτοι. Λεφτά γιόκ έτσι νέτα σκέτα και κόψτε το λαιμό σας να τα βγάλετε πέρα. Κάτι σαν την νυν μεταπρατική κυβέρνηση των σοσια…ληστών. Λεφτά ΘΑ υπάρξουν λένε. Πότε; Κάποτε τον Σεπτέμβριο, λένε".

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη οτι οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά σε ένα δίλημμα: " απεργίες και κινητοποιήσεις ή υπομονή να γίνουμε ακόμα πιο γαλαζοπράσινοι; Κάποιοι, ελάχιστοι, μιλούν ανοιχτά για αδιέξοδες κινητοποιήσεις και προτείνουν υπομονή μέχρι και τον Σεπτέμβριο και μετά βλέπουμε. Κάποιοι άλλοι, οι περισσότεροι, συμφωνούν με την άποψη ότι οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος".

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...