Τι πολιτικές πεποιθήσεις ειχαν τα στρουμφάκια??Τι καπνίζει στην πραγματικοτητα ο Ποπάι??Ο Μπαγκς Μπανι αποπλανεί γυναικες??Μήπως κρύβεται κάτι πίσω από αυτούς τους κατά τα άλλα αθώους χαρακτήρες. Το Ανώνυμο blog ενδίδει στις θεωρίες συνωμοσίας και ξεσκεπάζει την ζοφερή πλευρά των αγαπημένων μας κόμικς. Θεωρίες και πραγματικότητα, μύθοι και ανατροπές. Τελικά τίποτα δεν είναι αγνό σε αυτή τη ζωή;
Τα είδωλα γεννιούνται για να γκρεμίζονται εν μια νυκτί ισχυρίζονται οι λάτρεις τα καταστροφολογίας.
Όσοι βρίσκονται στις παρυφές των πρώτων... άντα της ζωής τους θα θυμούνται με νοσταλγία τις κλεφτές ματιές που έριχναν στα φλερτ της Κάντι-Κάντι ή στα κατορθώματα του Ποπάι ( the Sailor Man) έχοντας πάντα στο στόμα την αγαπημένη του πίπα αλλά και το τονωτικό σπανάκι.
Άλλοι πάλι θα γελούσαν με την καρδιά τους βλέποντας τον Ροζ Πάνθηρα να κάνει τη ζωή των εχθρών του πατίνι... Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα στρουμφάκια, τον μαυροφορεμένο μάγο Δρακουμέλ ( σ.σ. Γκαργκαμέλ στο εξωτερικό), την Ψιψινέλ και τον ανυπέρβλητο Φαγάνα; Όσοι πάλι ανήκαν στη γενιά των περιοδικών (Μπλεκ, Αγόρι, Βαβούρα, Μανίνα, Κατερίνα και δεν συμμαζεύεται) αναρωτήθηκαν γιατί ήταν τόσο καλός γκολκίπερ ο τερματοφύλακας γιατρός Μπεν Λίπερ; Γιατί ο Γκρεγκ Κανονιέρης σκόραρε μόνο με την βοήθεια μαγικών βοτάνων;
Κομουνισμός και στρουμφάκια
Μοιάζει τρελό, αλλά το πιστεύουν ολοένα και περισσότερα άνθρωποι. Μέχρι και ιστοσελίδες στο διαδίκτυο έχουν δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό. Τα στρουμφάκια είναι πιο πολιτικοποιημένα από ότι φανταζόμασταν στα παιδικά μας χρόνια. Αυτά τα «γαλάζια παιδιά» όμως έχουν αριστερές τάσεις. Πρώτα από όλα μοιράζονται τα πάντα. Το φαγητό τους προέρχεται από τα μανιτάρια ενώ η σοδειά κατανέμεται ισομερώς. Κανένα αγροτο-στρουμφάκι δεν πουλάει λαχανικά και κάθε είδους τροφή στα υπόλοιπα. Εν ολίγοις η παραγωγή δεν προσφέρεται προς πώληση, η για κατανάλωση σε ευνοημένους όπως συμβαίνει σε άλλες κοινωνίες. Δεν υπάρχουν άλλωστε προνομιούχοι, είναι όλοι ίσοι και όμοιοι και φορούν την ίδια στολή. Κάθε στρουμφάκι περιορίζεται στον δικό του τρόπο εργασίας και δεν έχει το δικαίωμα να μπαίνει στα χωράφια άλλου. Έτσι υπάρχει ο επιστήμονας, ο ζωγράφος, ο υδραυλικός και πάει λέγοντας. Εξάλλου σε κάποιο επεισόδιο με τίτλο «Επικεντρώσου σε αυτό που κάνεις καλύτερα» κάποιο στρουμφ δοκίμασε να εμπλακεί στην εργασία κάποιου ομόσταυλου του και απέτυχε παταγωδώς. Έτσι ο ζωγράφος φιλοτεχνεί τους πίνακες του, ο οικοδόμος χτίζει τα στρουμφόσπιτα και ουδείς εκφράζει απορίες. Άπαντες το δέχονται αναντίρρητα!Και να ήταν μόνο αυτά...
«Λα, λα, λα, λαραλαλά»
Ο Μπαμπαστρούμφ είναι ο μοναδικός που φοράει κόκκινο σκουφί. Όλα τα στρουμφάκια τραγουδούν τον ίδιο ρυθμό, όπου και αν πηγαίνουν διατρανώνοντας το ενωτικό κλίμα που τα χαρακτηρίζει. Η θεωρία που τα θέλει να είναι κομματικοποιημένα πηγάζει επίσης από το γεγονός ότι ο Δρακουμέλ ήθελε να αιχμαλωτίσει τα μικροσκοπικά πλάσματα για να αποκομίσει οφέλη. Στα πρώτα πέντε χρόνια της σειράς, ήθελε να τηγανίσει και στη συνέχεια να τα μετατρέψει σε χρυσάφι! Δεν ενδιαφερόταν για την κουλτούρα τους, τον χαρακτήρα ή την προέλευση τους. Το μόνο που τον ένοιαζε ήταν πως θα πλουτίσει. Που οδηγούμαστε; Ο καραφλός μάγος ήταν καπιταλιστής και τα στρουμφάκια ζούσαν σε μία κομμουνιστική κοινότητα!!!
Καπνιστής πάνθηρας
Εύλογα αναρωτιέται κανείς μετά από όλα αυτα, ο Ροζ Πάνθηρας τι ρόλο παίζει; Γιατί είναι ροζ και όχι πράσινος, μαύρος ή κίτρινος; Θα είχε την ίδια πέραση εάν ήταν μπλε; Εδώ δεν μιλάμε για ένα συνηθισμένο αιλουροειδές αφού αν και αρσενικό είχε κακές συνήθειες. Μία από αυτές ήταν και το κάπνισμα, η ραθυμία που τον διέκρινε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του αλλά και η πονηριά. Το ροζ χρώμα ακόμη και τώρα αποτελεί μυστήριο αφού δεν είναι και ότι πιο ανδρικό. Είναι πάντως δαιμόνιος, τετραπέρρατος και μπορεί να ισορροπήσει σε πατίνι. All time classic…
Τι καπνίζει ο Ποπάι;
Ακόμη πιο «αλέγκρο» παλικάρι ήταν ο Ποπάι. Μανιώδης καπνιστής, με κλασικό tattoo ναύτη αν και δεν διακρινόταν για την ευφυία του κατάφερνε να επιβληθεί χάρη στο... σπανάκι. Κατά ένα παράξενο τρόπο η κονσέρβα κατέληγε στην πίπα και εν συνεχεία ο οκνηρός σύντροφος της Ολίβ γινόταν «φουσκωτός» αρχίζοντας στις «ψιλές» όποιον στεκόταν εμπόδιο στη ρώμη του. Έπειτα από πολλά χρόνια ξεκίνησε ένας κύκλος παραφιλολογίας σχετικά με τις ουσίες που αναγεννούσαν τον οργανισμό του « Sailor man». Μήπως τελικά δεν επρόκειτο για σπανάκι αλλά για μαριχουάνα; Οι φανατικοί οπαδοί του διάσημου ναύτη και ειδικά οι έχοντες καλή μνήμη μπήκαν σε σκέψεις στις αρχές τις δεκαετίας του '70 όταν ο κοντορεβυθούλης ( σ.σ.γιος του Ποπάι), ζήτησε από τον πατέρα του σπανάκι και εκείνος απευθύνθηκε στην Ολίβ. Τότε εκείνη απάντησε πως δεν είχε και ακούστηκε ένα παρατεταμένος βήχας. Τυχαίο περιστατικό;
Ακόμη μία απόδειξη για τις όχι και τόσο αγαθές προθέσεις του Ποπάι έγκειται στο γεγονός ότι τη δεκαετία 1920-30 οπότε και δημιουργήθηκε το δημοφιλές κόμικ κάποιοι θέλοντας να μιλήσουν για την ινδική κάνναβη ανέφεραν τον κωδικό... σπανάκι. Παράλληλα το τζαζ κομμάτι « The Spinach Song» το οποίο ηχογραφήθηκε το 1938 από την «Julia Lee and her Boyfriends» συνοδευόταν στα κλαμπς από μαριχουάνα!
Μπαλαδόροι με υποψίες
Εκτός από τον Ποπάι υπόνοιες για άσωτη ζωή υπάρχουν και για τον «Κρεγκ τον κανονιέρη» που αποτελούσε δημοφιλές κόμικ περιοδικού στη δεκαετία του '80. Σπουδαίος σέντερ φορ αλλά μόνο όταν κατανάλωνε τα τονωτικά χορταρικά του. Γινόταν άλλος άνθρωπος, μπορούσε να σκίσει τα δίχτυα από οποιαδήποτε απόσταση. Αντίθετα, όταν τον πήραν χαμπάρι και αποκαλύφθηκε το ένοχο μυστικό του δεν μπορούσε ούτε κοντρόλ να κάνει. Δεν μάθαμε ποτέ τι είδους ζαρζαβατικά είχε καταναλώσει.
Αντίστοιχη περίπτωση και ο «τερματοφύλακας γιατρός» Μπεν Λίπερ. Επισήμως δεν κατηγορήθηκε για κάτι μεμπτό, ούτε στιγματίστηκε. Όμως, ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι λόγω των φαρμακευτικών γνώσεων δεν ντοπαριζόταν; Άλλωστε εκείνη την εποχή το αντι-ντόπινγκ κοντρόλ δεν βρισκόταν στα φόρτε του και υπήρχαν τρόποι να ξεγελάσεις τα μηχανήματα. Μιλάμε για εξαιρετικές εμφανίσεις του σπουδαίου πορτιέρο, δεν έμπαινε τίποτα μέσα.
Κόμικς και ρομάντσο
Αλήστου μνήμης ήταν και οι περιπέτειες της Κάντι Κάντι μέσα από τις εμπνεύσεις μιας παρέας Γιαπωνέζων. Οι κακουχίες της ζωής, οι έρωτες αλλά και τα πάθη μίας ανήλικης ορφανής ξανθιάς συγκίνησαν πολλά κορίτσια που ένιωθαν εκείνη την εποχή τα πρώτα τους σκιρτήματα. Η συγκεκριμένη σειρά κόμικς έκανε πάταγο στην Ελλάδα, ενώ ανάλογη επιτυχία είχε σε Ισπανία, Γαλλία, Τουρκία, Ιταλία και Ρωσία. Η μιζέρια που απέπνεε το κατά τα άλλα ενδιαφέρον στόρι έκανε τις νεαρές τηλεθεάτριες να βουρκώνουν αλλά και να ξεσπούν σε λυγμούς απαιτώντας δικαίωση για τον «Γολγοθά» που περνούσε η Κάντι Κάντι. Επίσης η εμμονή αλλά και η ταύτιση με το κεντρικό πρόσωπο του πετυχημένου κόμικ ήταν τέτοια που το σχολείο περνούσε σε δεύτερη μοίρα. Στην πυρά λοιπόν.
Πονηρό κουνέλι
Η απομυθοποίηση ολοκληρώνεται με μία ατάκα του Μπαγκς Μπάνι που προκάλεσε σάλο στις ΗΠΑ. Το πιο διάσημο κουνέλι σε επεισόδιο που παίχθηκε στις 10 Αυγούστου 1998, μεταμόρφωσε μία μάγισσα σε αποπλανημένο σέξι θηλυκό που έδειχνε έρμαιο των διαθέσεών του, εκστομίζοντας την αμίμητη ατάκα : "Το ξέρω, αλλά όλες οι γυναίκες κατά βάθος έτσι δεν είναι;» Οι σεμνότυφες Αμερικανές εξαγριώθηκαν και η εταιρεία παραγωγής αναγκάστηκε να απολογηθεί. Εν κατακλείδι ο Μπαγκς Μπάνι αποπλανεί τις γυναίκες!
ΥΓ. Ο Γούντι ο τρυποκάρυδος προς το παρόν τη γλιτώνει
anwnimo blog
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου