Τετάρτη, Οκτωβρίου 19

Τί σημαίνει "ευτυχία"

Τί σημαίνει "ευτυχία"

Ο Αριστοτελης ελεγε Η ευτυχια...ειναι η ικανοποιηση με τον εαυτο μας...Καπιοι επιστημονες υποστηριζουνε,πως ισως εχει να κανει με το DNA μας.
Παρ'ολα αυτα ο καθε ανθρωπος μπορει να ειναι ευτυχυσμενος...πρεπει απλα να το επιτρεψει στον εαυτο του.Ευτυχια,εχουμε ολοι μονο που παντα βρισκεται μεσα μας.Το μονο που χρειαζεται-ειναι να μπορεσουμε να την δουμε και να την αισθανθουμε...να ξερουμε να την δεχομαστε και να την χαριζουμε...ειναι παντου...

Την ευτυχια δεν μπορεις να την αγορασεις ,ουτε να την πουλησεις,δεν μπορεις να την κερδισεις στο λαχειο...μπορεις ομως να την αναπτυξεις μεσα σου-απο μια ομορφη κουβεντα που θα ακουσεις,απο ενα τυχαιο χαμογελο ενος περαστικου,απο ενα τηλεφωνημα ενος παλιου φιλου,απο το κελαηδισμα των πουλιων...

Η ευτυχια ειναι παντα... διαφορετικη για τον καθενα μας,διαφορετικη ειναι και η αντιληψη του ανθρωπου προς την ευτυχια...ομως ειμαστε ολοι εξισου προθυμοι να την βρουμε.
Για παραδειγμα: η ευτυχια μιας γυναικας μπορει να ροχαλιζει στο διπλανο μαξιλαρι της...να την ξυπναει το πρωι με φιλια...να της ψυθιριζει στο αυτι ευχαριστες ανοησιες...να την φροντιζει...να της φερνει λουλουδια που μαζεψε στον δρομο για το σπιτι...να της κραταει το χερι...να την κακομαθαινει...να μην της αρνηται τιποτα και να πραγματοποιει οποιαδηποτε επιθυμια της...με λιγα λογια απλα να την αγαπαει.

Ευτυχια...ειναι να του χαριζεις τον εαυτο σου,να του μηλας,να του χαϊδευεις τα μαλλια,απλα να ειναι διπλα σου και να αποκοιμασαι στον ωμο του.
Ευτυχια...σημαινει απλα να κοιτατε ο ενας τον αλλο σιωπηλα,να κανετε μια ευχη για τους δυο και να μην κρυβετε ποτε το τι αισθανεστε ο ενας για τον αλλον.

Ευτυχια...μπορει να νιωσεις οταν ξυπνας απο τον λαμπρο ηλιο...πιανοντας πανω σου τις ακτινες και την ζεστασια του και στην συνεχεια να την χαριζεις στα αγαπημενα σου προσωπα.
Ευτυχια...ειναι να ξυπνας στην καταιγιδα,να ακους τους ψυθιρους της βροχης,βροντες και να νιωσεις την πληρωτητα της ευτυχιας συγκρινοντας τα εξω με την ζεστασια και την ανεση του σπιτιου σου.

Ευτυχια...ειναι να ξυπνας το πρωι και εξω να ειναι ολα λευκα και αθωα...τα παιδια να παιζουν χιονοπολεμο και να φτιαχνουν χιονανθρωπο...αυτα γελανε...ειναι ευτυχισμενα...και εσυ μαζι τους.
Ευτυχια...ειναι να αγαπας το σπιτι σου,την καθε του γωνια...τις καλτσες που σου επλεξε η γιαγια...το σερβιτσιο της μαμας και τα βιβλια του μπαμπα.
Ευτυχια...ειναι να ονειρευεσαι...να χτιζεις πυργους στην αμμο απο τις πιο απραγματοποιητες επιθυμιες σου...και οπωσδηποτε να πιστευεις πως θα πραγματοποιηθουν.
Ευτυχια...ειναι να κανεις ενα ζεστο ντουζ,να βαλεις το ζεστο μπουρνουζι σου,να κλεισεις το τηλεφωνο,να παρεις ενα βιβλιο,ενα ποτηρι πρασινο τσαι με μελι και να πεταξεις μακρια μακρια σε ενα παραμυθι.
Ευτυχια...ειναι να αγαπας τα παιδια,να φιλας τα παχουλά χερακια τους,να τα αγγαλιαζεις και ισως λιγο να τα κακομαθαινεις...

Ευτυχια...ειναι: - να αγαπας τους ανθρωπους,να τους βοηθας και να τους κανεις δωρα...
- να χαροποιεις τους γονεις σου και να τους επισκεπτεσαι συχνα...
- να κοιτας τη φωτια στο τζακι και να τραγουδας με μια κυθαρα...
- να κρατιεστε απο το χερι...κανοντας βολτα και ταΪζοντας τα περιστερια...
- να δινεις τον εαυτο σου...χωρις να απαιτεις ποτε για ανταλλαγμα...
- να εχεις φιλους...
- να γελας...

Ευτυχια...ειναι να ζεις το σημερα απολαμβανοντας την καθε στιγμη και να δεχεσαι με ευγνωμοσυνη οτι σου δινει η ζωη...ακομη και οταν μας δινει στεναχωριες ταυτοχρονα μας δινει την δυναμη να τις ξεπερασουμε...
Η ευτυχια...θελει αγαπη...να αγαπας χωρις επιφυλαξη...χωρις ορια...να ξερεις να ζεις ετσι,ωστε αργοτερα να εχεις τι να θυμιθεις και τι να δωσεις...να ζεις ετσι,ωστε ποτε να μην μετανιωσεις οτι τα χρονια σου περασαν ασκοπα...και το πιο σημαντικο...μην μετανιωνεις για τιποτα.

Γιολαντα Ελευθεριαδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...