Παρασκευή, Οκτωβρίου 14

Το σκυλί δαγκώνει το χέρι που το ταίζει;

Του Εφραίμ Κυριζίδη

''Άν ήταν ο Καραμανλής η χώρα θα είχε καεί''
''Αν ήταν η Ν.Δ. θα θρηνούσαμε θύματα''

Όλοι είτε έχουμε ακούσει είτε έχουμε εκστομίσει τα παραπάνω.

Όλοι μας θα συμφωνούσαμε ότι έχουν μεγάλο ποσοστό αληθείας.

Τα μέτρα της σοσιαλιστικής κυβέρνησής μας, πλήττουν πρώτα τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Για πρώτη φορά στα χρονικά της μεταπολιτευσης ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν προσφέρει περισσότερα στους υπαλλήλους του Δημοσίου αλλά αντιθέτως βάναυσα αφαιρεί.

Για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση προβαίνει σε θέσπιση νέων φόρων, σε μείωση μισθών και συντάξεων, σε απορρύθμιση των πάντων.

Η ιστορία έγραψε ότι το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κόμμα ήταν αυτό που... δημιούργησε, έθρεψε και κατέστησε ''παχύσαρκο'' τον τεράστιο στρατό του Δημοσίου. Αυτοί τους διόρισαν από παράθυρα και μπαλκονόπορτες, αυτοί τους έδωσαν μέχρι και τα επιδόματα ''έγκαιρης προσέλευσης'' ή το ''ζέσταμα μηχανής'', αυτοί είναι που καμάρωναν το 90% της συνδικαλιστικής παρατάξεως ΠΑΣΚΕ στις εκλογές των υπαλλήλων του Δημοσίου.

Και η μοίρα τώρα έφερε την ίδια παράταξη αντιμέτωποι με τα δικά της πεπραγμένα.
Η ιστορία έγραψε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που δημιούργησε, έκανε μεγιστάνες, τάισε τους μεγαλοεκδότες και τους καναλάρχες. Αυτοί χαίρονταν την ασυλία, αυτοί χαίρονταν την προβολή και τη στήριξη, αυτοί που έπαιρναν τα δημόσια έργα της ''ανάπτυξης''.

Για αυτό θα θρηνούσαμε θύματα με Ν.Δ., για αυτό θα είχε καεί όλη η χώρα με Καραμανλή.
Διότι από την πρώτη μέρα θα παραλυούσε το Δημόσιο και τα κανάλια θα άρχισαν αδυσώπητο πόλεμο επικοινωνίας και εντυπώσεων.

Γιατί το σκυλί συνήθως δεν δαγκώνει το χέρι που το ταίζει.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά το ''λεφτά υπάρχουν'', έπρεπε να έρθουμε σε αυτό το σημείο σήψης, φτώχειας και απορρύθμισης, για να γίνουμε δέκτες των πρώτων οργανωμένων αντιδράσεων.
Ίδωμεν, θα υπάρξει επίθεση ή τα σημάδια του φίμωτρου παραμένουν ακόμη τόσο ισχυρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...