Τετάρτη, Οκτωβρίου 5

Απεργιακό κύμα παραλύει ολόκληρη τη χώρα

Παραλύουν σήμερα ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας και ολόκληρη η οικονομική ζωή της χώρας, λόγω του απεργιακού κύματος που προκαλούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρισης. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και μέσα μεταφοράς, γιατροί, δικηγόροι, δάσκαλοι και καθηγητές.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση αναμένεται στο κλέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποιούνται την ίδια ώρα δύο συλλαλητήριο - στην Κλαυθμώνος από ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ και στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς (εκτός του Μετρό) δεν θα... κινηθούν τις πρωινές ώρες και το βράδυ.

Ειδικότερα:
- Το μετρό θα κινηθεί κανονικά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

- Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ

- Τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 8 το πρωί με 9 το βράδυ.

- Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

- Ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός θα ακινητοποιηθεί λόγω 24ωρης απεργίας.

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να προκληθούν και στις αεροπορικές πτήσεις, καθώς οι ελεγκτές εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίας Υγείας Πρόνοιας, καθώς απεργούν νοσοκομειακοί γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με τετράωρη στάση εργασίας στις 13 Οκτωβρίου και με 24ωρη απεργία στις 19 Οκτωβρίου.

Στην απεργία συμμετέχουν πανελλαδικά οι δικηγόροι και οι δικαστικοί υπάλληλο. Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα δικαστήρια.

Με προβλήματα θα γίνεται η διακίνηση εμπορευμάτων στα μεγάλα λιμάνια της χώρας, καθώς έχουν κηρύξει απεργία η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών.

Σε απεργιακό κλοιό η Θεσσαλονίκη – Απροσπέλαστο το κέντρο από έξι πορείες

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι απεργιακές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, με τους φοιτητές να δίνουν πρώτοι ραντεβού στο Πολυτεχνείο. Το κέντρο της πόλης σε λίγες ώρες θα αποκλειστεί, καθώς θα πραγματοποιηθούν συνολικά έξι πορείες…

Ειδικότερα, αυτή την ώρα, στις 09.00 το Συντονιστικό των Καταλήψεων των φοιτητών έχει καλέσει σε συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο. Οι φοιτητές στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία, το δρομολόγιο της οποίας δεν έχει προς το παρόν καθοριστεί.

Στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης από εργαζόμενους, συνταξιούχους και άνεργους, ενώ θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Την ίδια ώρα, στις 10.30, μέλη της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα κάνουν συγκέντρωση στην πλατεία Καμάρας και στη συνέχεια θα πορευτούν στους δρόμους του κέντρου.

Μισή ώρα αργότερα, στις 11:00, το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, με πορεία που επίσης θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αργότερα, το απόγευμα στις 18.00, μαθητές καλούν σε συγκέντρωση στην Καμάρα, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και πορεία.

Μία ώρα μετά, στις 19:00, Αγανακτισμένοι μοτοσικλετιστές θα συγκεντρωθούν στην πλατεία του Λευκού Πύργου και θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία.

Πηγή: himaira.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...