Δευτέρα, Οκτωβρίου 10

“Αν θέλουν να κόψουν σε κάποιον το ρεύμα ας ξεκινήσουν από μένα”

Οπαδός του «Δεν Πληρώνω” δήλωσε για ακόμη μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με το χαράτσι στα ακίνητα. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτο και ότι η μόνη διέξοδος για τη χώρα είναι να παραιτηθεί η κυβέρνηση.

Σε συνέντευξη του, στην εφημερίδα “Τύπος της Κυριακής”, επανέλαβε ότι δεν θα πληρώσει το “χαράτσι στα ακίνητα” και θα το καταθέσει στο ΚΕΘΕΑ και επισήμανε ότι “η κυβέρνηση έχει πέσει ούτως ή άλλως έξω στα έσοδα, γιατί τα χρήματα που προσπαθεί να μαζέψει δεν υπάρχουν”.

Πρόσθεσε ότι ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και των μέτρων πρέπει να σπάσει, τονίζοντας: “Και θα σπάσει με δεδομένη την αδυναμία των ανθρώπων να ανταποκριθούν στις παράλογες απαιτήσεις της κυβέρνησης και της τρόικας. Εγώ έχω υποχρέωση να... μπω ασπίδα προστασίας στους ανθρώπους που αδυνατούν να ανταποκριθούν. Αν θέλουν να κόψουν σε κάποιον το ρεύμα ας ξεκινήσουν από μένα”.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε για ακόμη μία φορά πρόωρες εκλογές: “Οι εκλογές θα λύσουν το τεράστιο πρόβλημα δημοκρατίας που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα. Η κυβέρνηση έχει υφαρπάξει τη λαϊκή εντολή και τώρα ακολουθεί μαι ολοκληρωτικά καταστροφική πολιτική χωρίς την παραμικρή συναίνεση. Η μόνη διέξοδος είναι να παραιτηθεί”.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι πρέπει να ανατραπεί η πολιτική του Μνημονίου και επισήμανε ότι υπάρχουν εναλλακτικές, όπως η επιθετική αναδιαπραγμάτευση του χρέους, η φορολόγηση του πλούτου και των οικονομικά ισχυρών, ο δημόσιος έλεγχος του τραπεζικού συστήματος και η αναζήτηση εναλλακτικών πηγών δανεισμού. Τόνισε ότι το κούρεμα του χρέους είναι αναπόφευκτο και επισήμανε ότι “προσπαθούν να το κάνουν συντεταγμένα γιατί το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας τρομοκρατεί την Ευρώπη και τις αγορές”.

Όσον αφορά στη δημόσια περιουσία, υπογράμμισε ότι το ξεπούλημα που επιδιώκει η κυβέρνηση αποτελεί “συνειδητή μετατροπή της Ελλάδας σε αποικιοκρατούμενη χώρα”.

Κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή τις επιστολές του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών προς την τρόικα, σημειώνοντας: “Δεσμεύσεις αποκεφαλισμού του λαού και μάλιστα ερήμην του δεν δικαιούται να παίρνει η κυβέρνηση”.

Τέλος, επανέλαβε την πρότασή του για τη συγκρότηση “ενός ευρύτατου μετώπου, ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, που να περιλαμβάνει την Αριστερά, δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ, δυνάμεις από τον Οικολογικό χώρο, και οποιονδήποτε θέλει απαλλαγή από τα Μνημόνια και το εννοεί”. Στο πλαίσιο αυτό επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον ανεξάρτητο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Γιάννη Δημαρά.

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...