Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20

Θεσσαλονίκη: «Ξηλώνουν» τη μαφία της νύχτας

Στην εξάρθρωση ενός πολυπλόκαμου και καλά οργανωμένου κυκλώματος, στο οποίο φέρεται ότι συμμετείχαν άνθρωποι της νύχτας και «σκληροί κακοποιοί», προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπειτα από γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε χτες έπειτα από πολύμηνη μεθοδευμένη έρευνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την επιχείρηση σύλληψης των μελών του κυκλώματος χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 50 αστυνομικοί, ενώ η εποπτεία των ερευνών ανατέθηκε σε έξι εισαγγελείς και δύο πταισματοδίκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της έρευνας έγιναν δεκάδες «έφοδοι» σε σπίτια και διαμερίσματα στη δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ μέχρι... αργά χτες το απόγευμα συνελήφθησαν πάνω από 25 άτομα, κυρίως Γεωργιανοί και ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Είναι χαρακτηριστικό ότι έρευνες έγιναν χτες και στην περιοχή των Σερρών, όπου συνελήφθη ένα από τα μέλη του κυκλώματος.

Μέχρι αργά το βράδυ οι αστυνομικοί τηρούσαν σιγήν ιχθύος και απέφευγαν να κάνουν οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση, ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στο επίκεντρο της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών του συγκεκριμένου κυκλώματος βρίσκονται υποθέσεις τοκογλυφίας, εκβιασμών και προστασίας.

«Κάποιοι από τους συλληφθέντες είναι παλιοί ''γνώριμοι'' των υπηρεσιών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά αστυνομικός που παρακολουθεί την πορεία των ερευνών. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και όπλα, ενώ στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται όλα τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων.

«Πολύμηνες παρακολουθήσεις»

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επιχείρηση σύλληψης στήθηκε έπειτα από πολύμηνες παρακολουθήσεις, ενώ φέρεται να έχουν καταγραφεί και τηλεφωνικές συνομιλίες των φερόμενων ως εμπλεκομένων στο κύκλωμα. Οι αρχές, αφού συγκέντρωσαν στοιχεία για την υπόθεση, χτες ζήτησαν τη συνδρομή των εισαγγελικών αρχών και με άκρα μυστικότητα οργανώθηκε μία πρωτοφανής για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης επιχείρηση. Την υπόθεση χειρίστηκε το τμήμα οργανωμένου εγκλήματος, ενώ το συντονισμό των ερευνών που έγιναν χτες είχε ο ίδιος ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

«Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος»

Οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που ενοχοποιούν τους συλληφθέντες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, καθώς ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει τη διαδρομή που ακολουθούσαν οι εμπλεκόμενοι προκειμένου να νομιμοποιήσουν τα «έσοδα» που είχαν από την εγκληματική δραστηριότητά τους, ενώ κάποιοι από τους συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται και σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Ολοι αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θύματα του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης φέρεται ότι είχαν πέσει πάνω από 50 ιδιοκτήτες καταστημάτων. Ηδη τα όπλα που κατασχέθηκαν μπήκαν στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...