Σάββατο, Σεπτεμβρίου 3

90 Κανόνες για το Twitter

01. Το Twitter είναι για όλους. Ένα άτομο, οποιουδήποτε επαγγέλματος, μπορεί να βοηθήσει την καριέρα του αν το χρησιμοποιήσει σωστά.

02. Ακολούθα μόνο τους φίλους σου αν λένε κάτι που θέλεις να ακούσεις. Το Facebook είναι για φιλίες.

03. Για το υπόλοιπο της αιωνιότητας κανείς δεν πρόκειται να πιστέψει ότι σου παραβίασαν τον λογαριασμό σου, ακόμα και αν πραγματικά συνέβη.

04. Μην συνδέεις τον λογαριασμό σου στο Twitter με αυτό που... έχεις στο Foursquare. Οι ακόλουθοι σου στο Twitter σε έκαναν follow για το περιεχόμενο σου σε αυτό και όχι για να δουν που πίνεις τον καφέ σου.

05. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα, το ίδιο και ο λογαριασμός σου στο Twitter. Για να αποκτήσεις δυνατούς followers, θέλει χρόνο και προσπάθεια.

06. Πάντα να παραθέτεις την πηγή, αν βρίσκεις υλικό που αξίζει να μοιραστείς με άλλους. Σκέψου σαν ένας δημοσιογράφος.

07. Μην ζητάς να σε ακολουθήσουν. Το Twitter είναι αξιοκρατικό.

08. Μην βάζεις εμπνευσμένα αποσπάσματα εκτός και αν αυτός είναι ο σκοπός του λογαριασμού σου. Μέχρι τώρα, ο καθένας έχει ακούσει το «“Carpe Diem, Άδραξε την Μέρα” – Οράτιος».

09. Μην ποστάρεις το ότι βαριέσαι. Τώρα βαριέμαι και εγώ.

10. Αν ακολουθήσεις κάποιον, μην προσβληθείς αν δεν σε ακολουθήσει και αυτός. Κέρδισε τους με δυνατές, περιοδικές @απαντήσεις αν νιώθεις ότι έχεις κάτι να προσφέρεις.

11. Μην μπεις στον πειρασμό από την ταχύτητα του Twitter. Πάρε μια ανάσα πριν από κάθε δημοσίευση σου και αναρωτήσου “Αν ήμουν follower, θα ήθελα να το διαβάσω αυτό;”. Αν όχι, διέγραψε το.

12. Εκτός και αν είσαι επαγγελματίας αθλητής, μην δημοσιεύεις ότι είσαι στο γυμναστήριο. Το καταλάβαμε, γυμνάζεσαι.

13. Διόρθωσε τις δημοσιεύσεις σου. Το ποσοστό τυπογραφικών λαθών σε 140 χαρακτήρες είναι απίστευτο.

14. Βρες την θέση σου στο Twitter, αλλά μην φοβάσαι να βγεις παραέξω. Οι περισσότεροι followers απολαμβάνουν μια μικρή ποικιλία κάθε τόσο.

15. Η ποσότητα των δημοσιεύσεων είναι καλή, αρκεί να είναι και ποιοτική.

16. Εκτός και αν είσαι 14 χρονών, μην κάνεις τον λογαριασμό σου ιδιωτικό. Κανείς ξένος δεν θα θέλει να σου ζητήσει να σε ακολουθήσει.

17. Μην χρησιμοποιείς κάποια από τις στάνταρ ταπετσαρίες του Twitter. Αντί για αυτό, χρησιμοποίησε μια εικόνα ή μια φωτογραφία που δείχνει τα ενδιαφέροντα ή την προσωπικότητα σου.

18. Επειδή κάποιος σε σχολίασε αρνητικά, δεν σημαίνει ότι φταίει το Twitter. Μάθε να απορροφάς το μίσος και να γίνεις χοντρόπετσος. Είναι χρήσιμο στην ζωή.

19. Αν αναδημοσιεύεις σε κάποιον με ένα σχόλιο καλό είναι να μικραίνεις την αρχική τους δημοσίευση σε κάτω από 40 χαρακτήρες. Απλά μην αλλάζεις το νόημα του μηνύματος του.

20. Μην στεναχωριέσαι για το γεγονός ότι έχασες έναν follower. Να χαρείς με το γεγονός ότι κέρδισες δύο.

21. Οι αθλητές και οι διασημότητες κατηγορούν το Twitter όταν μοιράζονται κάτι που δεν έπρεπε. Δεν είναι ο διαμοιρασμός πληροφοριών το θέμα, αλλά το τι μοιράζεσαι με τους άλλους.

22. Ποτέ μην ζητάς μια αναδημοσίευση για τα γενέθλια σου. (για κανένα λόγο)

23. Ποτέ μην αναδημοσιεύεις τα γενέθλια κάποιο που στο ζήτησε.

24. Το εικονίδιο σου θα πρέπει να διασκεδάζει-ιντριγκάρει αυτούς που το βλέπουν. Άλλαξε το. Αλλά ότι και να κάνεις, ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ κινούμενες εικόνες.

25. Κάνε καλή χρήση της σελίδας του βιογραφικού σου. “Μητέρα, Αδερφή, Κόρη, Έρωτας της Ζωής σου” δεν έχουν κανένα απολύτως λόγο να προκαλέσουν το ενδιαφέρον κάποιου.

26. Μην προσβληθείς αν κάποιος σε κάνει unfollow. Αντίθετα, λάβε το σαν ένα μάθημα. Ίσως οι δημοσιεύσεις σου θέλουν κάποιες αλλαγές. Ο καθένας δικαιούται να δοκιμάσει κάτι πριν το αγοράσει.

27. Οι άνθρωποι αγαπάνε τα στιγμιότυπα. Αυτοί που είναι ειδικοί στο να “συλλαμβάνουν” την τέλεια εικόνα στην τηλεόραση (όπως @bubbaprog και @jose3030) τα πάνε καλά στο Twitter.

28. Να ξέρεις πότε κάτι φτάνει στο όριο του. Κοίταξε τις δημοσιεύσεις σου και κοίτα να μην επαναλαμβάνεσαι.

29. Να ξέρεις γιατί σε ακολουθούν οι άλλοι.

30. Αντί να διαμαρτύρεσαι για το spam, με μηνύματα που σου προσφέρουν δωρεάν το iPad, ξόδεψε 3 δευτερόλεπτα από τον χρόνο σου και ανέφερε το ως spam. Βοήθησε να λυθεί το πρόβλημα.

31. Έλεγξε αυτούς που σε ακολουθούν. Αν το βιογραφικό κάποιου φαίνεται ενδιαφέρον, ακολούθησε τον.

32. Τσέκαρε ποιοι σε ακολουθούν κάθε λίγους μήνες. Εξάλειψε τους κακούς, αυτούς που δεν υπάρχουν πια η αυτούς που νιώθεις ότι δεν ταιριάζουν.

33. Αν αναδημοσιεύσουν κάτι δικό σου, μην περιμένεις να αποκτήσεις αμέσως νέους followers. Οι άνθρωποι αξιολογούν τα feeds σου πριν σε ακολουθήσουν.

34. Η αναζήτηση του Twitter, μπορεί να είναι η πιο χρήσιμη μηχανή αναζήτησης στο internet. Χρησιμοποίησε την.

35. Πάντα να βάζεις το σχόλιο σου πριν την αναδημοσίευση. Αν το βάλεις μετά είναι δύσκολο να ξεχωρίσει το σχόλιο σου από την αναδημοσίευση.

36. Το Twitter είναι το απόλυτο εργαλείο για όταν είσαι στην κίνηση. Βρες την πιο κατάλληλη εφαρμογή, με την οποία μπορείς να δημοσιεύεις πιο άνετα και μάθε την καλά.

37. Μην δημοσιεύεις και οδηγείς ταυτόχρονα.

38. Το Twitter δεν είναι μια ιστοσελίδα για την Δευτέρα ή την Παρασκευή. Κυλάει συνεχόμενα μέχρι το Σαββατοκύριακο.

39. Μην ρωτάς τους followers σου για κάποιο συγκεκριμένο θέμα. Ακολούθα τους σωστούς ανθρώπους και χρησιμοποίησε την αναζήτηση του Twitter.

40. Έλεγξε δυο φορές τους συνδέσμους σου και βεβαιώσου ότι λειτουργούν σωστά πριν τους δημοσιεύσεις. Αν προκύψει ένα πρόβλημα με κάποια δημοσίευση, μην κάνεις καινούργια λέγοντας “Ουπς, ορίστε το σωστό link”. Απλά διέγραψε το παλιό και γράψε το σωστό.

41. Έχεις ένα φίλο που σε αποδοκιμάζει για το γεγονός ότι είσαι στο Twitter; Σύνδεσε τον για μια εβδομάδα και δείξε του πως λειτουργεί. Σε καμία άλλη έκφανση της ζωής δεν έχουν αποδοκιμάσει κάτι τόσο πολύ χωρίς καν να το έχουν δοκιμάσει πρώτα.

42. Ο φίλος σου δεν τηρεί την συμβουλή #41; Οι άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν το Twitter, δεν το καταλαβαίνουν. Θα σε κοροϊδέψουν, αλλά αυτοί χάνουν. Συνέχισε αυτό που κάνεις.

43. Θέλεις να συμμετάσχεις σε ένα θέμα με αστείες ταινίες; Δημοσίευσε μια φορά, όχι δέκα.

44. Μερικές εφαρμογές για το Twitter, σου επιτρέπουν να αποκρύπτεις δημοσιεύσεις άλλων που δεν θέλεις να βλέπεις.

45. Ποτέ μην αναδημοσιεύσεις τον εαυτό σου.

46. Όταν μοιράζεσαι ένα σύνδεσμο, προσπάθησε να προσθέσεις ένα πιο προσωπικό τόνο σε αυτό. Οι followers σου, θέλουν περιεχόμενο από ένα πρόσωπο, όχι από ένα ρομπότ.

47. Ζήτα από τους followers σου να σου προτείνουν καλούς λογαριασμούς για να ακολουθήσεις. Το Twitter, μπορεί να προτείνει από μόνο του, αλλά οι καλύτερες προτάσεις γίνονται από αυτούς που σε ακολουθούν.

48. Φτιάξε λίστες για να ταξινομήσεις τα ενδιαφέροντα σου. Θα είναι πολύ πιο πρακτικό όταν θα ψάχνεις για τις πρόσφατες δημοσιεύσεις ενός πρόσφατου γκρουπ.

49. Μην το ανακοινώνεις όταν κάνεις unfollow κάποιον. Οι εγωισμοί είναι ανεξέλεγκτοι στο Twitter. Απλά κάνε αθόρυβα unfollow και συνέχισε.

50. Μην παθαίνεις εμμονή επειδή βγήκες από το χρονοδιάγραμμα σου. Με το να κολλήσεις θα βγεις ακόμα περισσότερο.

51. Βρήκες μια δημοσίευση με περιεχόμενο που θες να δεις αργότερα; Πολλές εφαρμογές έχουν την επιλογή “Αποστολή με e-mail”. Μεγιστοποίησε την απόδοση με την χρήση της εισερχόμενης αλληλογραφία σου σαν μια λίστα για πράγματα που έχεις να διαβάσεις αργότερα.

52. Απέφυγε να χρησιμοποιείς κάτω παύλες και μακριές, μπερδεμένες ακολουθίες αριθμών στο όνομα διεύθυνσης του λογαριασμού σου. Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι σε θέση να μπορούν να το απομνημονεύσουν εύκολα.

53. Μην αναδημοσιεύεις κάτι μαζί με το σχόλιο σου, αν είναι καλύτερα να απαντήσεις κατευθείαν. Το να σπαταλάς τον χρόνο των αναγνωστών σου δεν είναι καλό.

54. Σταμάτα να δημοσιεύεις αξίζει ο λογαριασμός σου στο Twitter. Το μόνο μου αξίζει σε αυτή την περίπτωση είναι ένα unfollow.

55. Μην δημοσιεύεις κάτι φανταστικό που είδες, χωρίς να περιλαμβάνεις μια εικόνα μαζί.

56. Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για το τι κάνεις, αλλά για το τι παρακολουθείς.

57. Αν πρόκειται να δημοσιεύεις ένα μεγάλο απόσπασμα, χρησιμοποίησε το Twitlonger. Μην συνεχίζεις το απόσπασμα με πολλές συνεχόμενες δημοσιεύσεις.

58. Οι σύντομες δημοσιεύσεις ξεχωρίζουν. Προσπάθησε να πεις κάτι αξιόλογο με 50 χαρακτήρες. Έχει πολλές πιθανότητες να αναδημοσιευτεί.

59. Μην αμελείς να ελέγχεις τα @mentions σου. To Twitter δεν είναι μονόδρομος.

60. Απλά επειδή δεν είναι επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δείχνεις ασέβεια. Υπάρχουν αληθινοί άνθρωποι πίσω από αυτούς τους υπολογιστές.

61. Άλλαξε την ονομασία της διεύθυνσης σου στο Twitter μόνο αν είσαι σίγουρος ότι θα είναι καλή κίνηση μακροπρόθεσμα (πχ λιγότεροι χαρακτήρες, ευκολότερο να το θυμάσαι, κλπ). Η ονομασία αυτή γίνεται η ταυτότητα σου. Άλλαξε την ταπετσαρία, την εικόνα ή το βιογραφικό αν ψάχνεις να κάνεις αλλαγές.

62. Μην δημοσιεύεις σκορ από αγώνες. Αν ενδιαφέρονται θα το δουν μόνοι τους.

63. Μην το παρακάνεις με τα Instagrams. Ναι, το iPhone σου βγάζει πολύ καλές φωτογραφίες και υπάρχει μια εφαρμογή να τις αρχειοθετεί. Αυτό όμως δεν σε κάνει επαγγελματία φωτογράφο.

64. Δείξε την ευγνωμοσύνη σου όταν μια εταιρεία σε αναφέρει. Αν είσαι εντυπωσιασμένος, δείξε το στους followers σου.

65. Όταν αναφέρεις ένα πρόσωπο ή εταιρεία, χρησιμοποίησε την ονομασία της διεύθυνσης τους.

66. Εκτός και αν απαντάς σε μια συγκεκριμένη δημοσίευση, μην χρησιμοποιείς το @mention επειδή μόνο αυτοί που ακολουθούν αυτό το πρόσωπο/εταιρεία θα το δουν (εκτός και αν αυτό είναι ο σκοπός σου).

67. Αν συμπεριλαμβάνεις και μια εικόνα μαζί με το μήνυμα σου, βεβαιώσου ότι είναι καθαρή και αντιπροσωπεύει το θέμα σωστά.

68. Όλες οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν τον σωστό προσανατολισμό, μην αναγκάσεις κάποιον να γυρίσει το κεφάλι του όταν μπορείς να την περιστρέψεις εσύ από την αρχή.

69. Αν έχεις 200.000 followers και δεν ακολουθείς κανέναν, δεν παίρνεις την πλήρη εμπειρία του Twitter. Το Twitter δεν είναι ένα μεγάφωνο, είναι ένα τηλέφωνο.

70. Μην χρησιμοποιείς συνέχεια το κουμπί της αναδημοσίευσης.

71. Λαμβάνεις δημοσιεύσεις μίσους; Αυτό σημαίνει ότι κάνεις κάτι σωστά. Οι πιθανότητες είναι ότι αυτός που σου στέλνει την μισητή δημοσίευση να έχει το πολύ 200 followers.

72. Το να ακολουθείς διασημότητες και αθλητές είναι συνήθως ανούσιο. Το Twitter είναι για καλές δημοσιεύσεις, όχι για να διαβάζεις έναν σταρ να λέει “Πως πάει κόσμε;”. Βάλε τους σε μια λίστα αν θες, αλλά μην τους καλέσεις στο χρονοδιάγραμμα σου.

73. Έχεις μια εταιρεία; Μην βάζεις τους υπαλλήλους να υπογράφουν με την προσωπική τους υπογραφή. Οι followers δεν ενδιαφέρονται και απλά χαραμίζεις χαρακτήρες στο μήνυμα.

74. Σου έρχεται μια καλή δημοσίευση στις 3:17 τα ξημερώματα. Εκτός και αν είναι μια τρομερή είδηση, κρατήσου. Οι πιθανότητες είναι ότι θα το δούνε περισσότερα μάτια στις 10:00.

75. Χρησιμοποίησε μια αληθινή διεύθυνση στο βιογραφικό σου, όχι μια κατάσταση του μυαλού ή κάτι όπως “στο τρέξιμο”.

76. Έχεις τρεις διαφορετικές δημοσιεύσεις που δεν είναι απαραίτητο να σταλούν σε συγκεκριμένο χρόνο; Προγραμμάτισε τα ώστε να δημοσιευτούν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, έτσι ώστε η κάθε μια να λάβει την κατάλληλη προσοχή.

77. Διαλέγεις νέο όνομα για τον λογαριασμό σου; Κράτησε το σύντομο. Ότι έχεις να πεις, πες το στο βιογραφικό. (π.χ. το @JoeSmithWCQR θα έπρεπε να είναι @JoeSmith)

78. Όταν κάποιος επισκέπτεται τον λογαριασμό σου, οι δημοσιεύσεις σου είναι το βιογραφικό σου. Αν είναι γεμάτο με @mentions χάνεις πιθανούς νέους οπαδούς.

79. Σταμάτα να δημοσιεύεις υποθετικές επιστολές σε άψυχα αντικείμενα. “Αγαπημένε μου υπολογιστή, σε παρακαλώ σταμάτα να κάνεις συνέχεια επανεκκινήσεις. Με αγάπη, ο ιδιοκτήτης σου”. Ήταν δημιουργικό την περασμένη χρονιά.

80. Κράτα τα εικονίδια και τα κεφαλαία στο ελάχιστο. Είμαι σίγουρος ότι είσαι χαρούμενος, αλλά όχι τόσο ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ.

81. Οι αστείες δημοσιεύσεις μιλάνε από μόνες τους. Δεν χρειάζεται να προσθέσεις το “lol” σε μια αναδημοσίευση.

82. Μείνει μακριά από στίχους τραγουδιών, ακόμα και αν περιγράφει την διάθεση σου ακριβώς.

83. Αν κάποιος αθλητής ή διασημότητα πει κάτι καλό, θα αναδημοσιευτεί γρήγορα.

84. Μην φοβάσαι να ακολουθήσεις και να δημοσιεύσεις σε αγνώστους. Υπάρχουν έξυπνοι άνθρωποι και έξω από τον κύκλο των φίλων σου.

85. Αν αισθάνεσαι ότι χρησιμοποιείς το Twitter σαν blog, κάνε ένα διάλειμμα. Δεν είσαι υποχρεωμένος να δημοσιεύεις κάτι κάθε μέρα, αν δεν είναι απαραίτητο. Οι followers σου θα ευχαριστηθούν αν υπάρχει συνεπές και ποιοτικό περιεχόμενο.

86. Βάλε τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν σε καθημερινή βάση στο Twitter.

87. Μην δημοσιεύεις κατά την περίοδο σημαντικών περιστάσεων στην ζωή σου. Απόλαυσε την στιγμή. Το Twitter θα είναι εκεί όταν αυτή τελειώσει.

88. Klout Score > Follower Count. Έλεγξε το Klout.com και δες που βρίσκεσαι.

89. Δεν με ενδιαφέρει πόσο άσχημος νομίζεις ότι είσαι, βάλε μια εικόνα. Κανείς δεν θέλει να ακολουθεί ένα χρωματιστό αυγό.

90. Πέρασε χρόνο με τους φίλους που ξέρεις και στην αληθινή ζωή. Αλλιώς, σε ποιόν θα μιλάς όταν το Twitter «γεμίσει»;

dailyarticle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...