Κυριακή, Σεπτεμβρίου 18

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-2: Γκολάρα Κλάους, με υπογραφή Βιεϊρίνια

Ο Δικέφαλος, με εκτελεστές τους Αθανασιάδη-Σαλπιγγίδη "απέδρασε" με το τρίποντο από την παραδοσιακά δύσκολη γι' αυτόν έδρα της Νέας Σμύρνης, κερδίζοντας με 2-1 τον Πανιώνιο. Ο Κλάους στο 16΄, μετά από επίδειξη υψηλής τεχνικής του Βιεϊρίνια, εκτέλεσε τον Ελευθερόπουλο, ενώ το "διπλό" σφράγισε ο "Σάλπι" στο 64΄με κοντινό πλασέ. Προβλήματα στη μεσαία και αμυντική γραμμή είχαν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίχρονο, σαφώς βελτιωμένοι εμφανίστηκαν στο δεύτερο. Αψυχολόγητη επέμβαση των ΜΑΤ στην κερκίδα που φιλοξενούνταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην ανάπαυλα

Πρώτο διπλό για τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα τη... φετινή σεζόν με τη γραμμή κρούσης του να βάζει φαρδιά-πλατιά τη σφραγίδα της. Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης ήταν οι σκόρερ της νίκης με 2-1 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και οι βασικοί... υπαίτιοι για το γεγονός ότι τα χαμόγελα επέστρεψαν για τα καλά στο "ασπρόμαυρο" στρατόπεδο. Ο "Δικέφαλος", αν και πέρασε ένα δύσκολο πρώτο ημίχρονο, με πολλά κενά στην μεοσμυντική γραμμή του, εμφάνισε το καλό πρόσωπο στο δεύτερο μέρος και πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Στα θετικά για την ομάδα και τον Λάσλο Μπόλονι το γεγονός ότι από την αρχή έως το τέλος έδειξαν ότι διέθεταν επιθετικές βλέψεις και είχαν ως μόνο στόχο τη νίκη. Στα αξιοσημείωτα του ματς και η αψυχολόγητη και αναίτια είσοδος των ανδρών των ΜΑΤ στην κερκίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ στην ανάπαυλα, η οποία προκάλεσε ένταση και έφερε τις αποδοκιμασίες ακόμη και των φιλάθλων των γηπεδούχων.

Γκολάρα Κλάους, με υπογραφή Βιεϊρίνια
Το πρώτο μέρος δεν ήταν καλό για τον ΠΑΟΚ και ευτυχώς που υπήρχε το καταπληκτικό σε δημιουργία (από φωτάκη, Βιεϊρίνια) και εκτέλεση (από Αθανασιάδη) γκολ στο 16΄ για να μετριάσει κάπως τις εντυπώσεις. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολλά προβλήματα στη μεσαία γραμμή, αλλά και κενά στην άμυνα (ειδικά στα άκρα) με αποτέλεσμα να είναι συνεχώς εκτεθειμένοι στους κινδύνους που άκουγαν στα ονποματα Εστογιανόφ και Κούτσι. Μοιραία, λοιπόν, ήρθε η ισοφάριση στο 34΄ με το δυνατό σουτ του Ουρουγουανού, φάση στην οποία φέρει ευθύνη και ο Κρέσιτς. Ο ΠΑΟΚ γλίτωσε από τα χειρότερα και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1.

Πήρε τα ηνία στο β΄ μέρος
Ο Μπόλονι βρήκε τις λύσεις (κυρίως με την οπισθοχώρηση του Λίνο ελέω Εστογιανόφ) για να διορθώσει τις αμυντικές δυσλειτουργίες του πρώτου μέρους και ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένος και ισορροπημένος στο β΄ μέρος. Μάλιστα, σιγά-σιγά άρχισε να φθάνει στην αντίπαλη εστία. Είχε χαμένη ευκαιρίε με τον Κλάους στο 50΄από σκάψιμο του Βιεϊρίνια, δοκάρι σε σουτ του Ίβιτς στο 55΄ και τελικά γκολ με πλασέ του Σαλπιγγίδη μέσα από την περιοχή στο 64΄. Στο τελευταίο δεκάλεπτο. ο "Δικέφαλος"-και λόγω κούρασης από το ευρωπαίκό παιχνίδι του-οπισθοχώρησε και έδωσε το δικαίωμα στον Πανιώνιο να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις μπροστά από την εστία του Κρέσιτς, ο οποίος με την επέμβαση στο πλασέ του Κουμορτζί στο 80΄ εξιλεώθηκε για το γκολ του Εστογιανόφ. Ο Μπόλονι με τις αλλαγές του ροκάνισε στο τέλος το χρόνο και ο ΠΑΟΚ έφυγε με ένα πολύ σημαντικό, βαθμολογικά και ψυχολογικά, τρίποντο από την Νέα Σμύρνη, στην οποία είχε κερδίσει τελευταία φορά στη 1 Μαρτίου 2009 με τα δύο γκολ του Μπακαγιόκο και πάλι με 1-2.

olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...