Εύκολες και γρήγορες συνταγές για καλοκαιρινά ποτά από τα χεράκια σας
1 λεμόνι ή λάιμ σε φέτες
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 κούπα σόδα
Xαλαρώνοντας μόνοι με την αγαπημένη σας μουσική στον καναπέ του σπιτιού σας, απολαμβάνοντας το βιβλίο σας στη βεράντα σας ή με καλή παρέα φίλων είναι η πιο δροσερή πρόταση για τα καλοκαιρινά βράδια στο σπίτι.Θυμηθείτε να έχετε πάντα πολλά παγάκια στην κατάψυξη, πειραματιστείτε με τις δοσολογίες των υλικών ώστε να βρείτε την ιδανική για εσάς γεύση και φυσικά... μην το παρακάνετε.
Μαργαρίτα
Υλικά για 4 ποτά
175ml (3/4 κούπας) τεκίλα
125ml(1/2 κούπα) κουαντρό ή τριπλ σεκ λικέρ
125ml (1/2 κούπα) φρέσκο χυμό λεμονιού ή λάιμ
1 και 1/2 κ.σ. ζάχαρη
2 κούπες (20-25) παγάκια
Εκτέλεση
Απλώνετε αλάτι σε ένα πιάτο. Αλείφετε με μια φέτα λεμόνι ή λάιμ το στόμιο ενός ποτηριού και το βουτάτε στο αλάτι. Βάζετε το χυμό λεμονιού ή το λάιμ και τη ζάχαρη σε ένα σέικερ για κοκτέιλ και τα χτυπάτε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε την τεκίλα, το κουαντρό ή το τριπλ σεκ λικέρ και την μία κούπα παγάκια και ανακεινείτε καλά το σέικερ για μισό περίπου λεπτό.
Μοιράζετε το κοκτέιλ στα ποτήρια και συμπληρώνετε με τα υπόλοιπα παγάκια.
Μοχίτο
Υλικά για 1 ποτό
1/2 λάιμ κομμένο στα 3
2 κ. γ. ζάχαρη κρυσταλλική
8 κορφές δυόσμου
50 ml ρούμι
λίγη σόδα
Εκτέλεση
Σε ένα ψηλό ποτήρι χτυπήστε με ένα γουδοχέρι το λάιμ τον δυόσμο και τη ζάχαρη ωσότου λιώσει η τελευταία.
Στη συνέχεια προσθέστε τριμμένο πάγο και το ρούμι. Αφού ανακατέψετε καλά ολοκληρώστε το κοκτέιλ προσθέτοντας τη σόδα και γαρνίροντας με δυόσμο.
Σαγκρία
Υλικά για μία κανάτα
1 lt κόκκινο κρασί
100 γρ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι σε φέτες1 λεμόνι ή λάιμ σε φέτες
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 κούπα σόδα
2-3 ξυλαράκια κανέλλας
κυβάκια μήλου, ροδάκινου (προεραιτικά)
Εκτέλεση
Βάζετε το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού και το χυμό πορτοκαλιού σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες ειδικές για σαγκρία μαζί με την κουτάλα) να μαριναριστούν.
Σκεπάστε την κανάτα και αφήστε τη γύρω στις δύο ώρες στο ψυγείο ώστε να απορροφήσει το κρασί το άρωμα των φρούτων.
Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέστε τη σόδα και προεραιτικά τα κυβάκια μήλου και ροδάκινου.
Σημείωση:
Μια ακόμη πιο γρήγορη και εύκολη παραλλαγή σαγκρίας είναι το Τίντο Ντε Βεράνο (ανδαλουσιανή συνταγή): Γεμίστε ένα ποτήρι με πάγο, βάλτε κόκκινο κρασί μέχρι τη μέση και συμπληρώστε με πορτοκαλάδα με ανθρακικό.
περισσότερα στο tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου